Saláták

Cézár-salátatésztávaléstökéletesresültcsirkemellel

Cézár-saláta tésztával és tökéletesre sült csirkemellel

Hozzávalók
2 db
csirkemell
1 levél
zsálya
1 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
olaj
só, bors
4 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 dl
olaj
1 gerezd
fokhagyma
fehérbors
1 tk
worcestershire
2 ek
reszelt parmezán
0.5 db
citrom leve
0.5 tucat
római saláta
4 db
koktélparadicsom
parmezán

Elkészítés
A csirkemellet egy kevés olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk és fél percenként forgatunk rajtuk egyet, dobunk mellé egy levél zsályát, egy kis kakukkfüvet, rozmaringot és egy gerezd fokhagymát. Nem kell tökéletesre sütni őket, amikor már majdnem kész vannak, ugorhatnak is a sütőbe 10 percre 150 fokra.
A cézár öntethez a tojások sárgáját kikeverjük a mustárral és kb. 1 dl étolajjal. Mehet bele még egy gerezd fokhagyma sóval pépesítve, fehérbors, worchestire szósz, reszelt parmezán, egy fél citrom leve. Egy tálba pakoljuk a kifőtt tésztát, a cézár öntetet, a felszeletelt csirkemelleket, a római salátát, a koktélparadicsomot és a húsból kisült szaft is. Az egészet összeforgatjuk és parmezánnal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A Cézár-saláta talán az egyik legkedveltebb saláta az egész világon. Megmutattuk, hogy mi a frankó dresszingjének a titka, sütöttünk hozzá egy tökéletes csirkemellet és az egészet tésztasalátaként tálaltuk. 

Hozzávalók

2 főre
2 db
csirkemell
1 levél
zsálya
1 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
olaj
só, bors
4 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 dl
olaj
1 gerezd
fokhagyma
fehérbors
1 tk
worcestershire
2 ek
reszelt parmezán
0.5 db
citrom leve
0.5 tucat
római saláta
4 db
koktélparadicsom
parmezán
A csirkemellet egy kevés olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk és fél percenként forgatunk rajtuk egyet, dobunk mellé egy levél zsályát, egy kis kakukkfüvet, rozmaringot és egy gerezd fokhagymát. Nem kell tökéletesre sütni őket, amikor már majdnem kész vannak, ugorhatnak is a sütőbe 10 percre 150 fokra.
A cézár öntethez a tojások sárgáját kikeverjük a mustárral és kb. 1 dl étolajjal. Mehet bele még egy gerezd fokhagyma sóval pépesítve, fehérbors, worchestire szósz, reszelt parmezán, egy fél citrom leve. Egy tálba pakoljuk a kifőtt tésztát, a cézár öntetet, a felszeletelt csirkemelleket, a római salátát, a koktélparadicsomot és a húsból kisült szaft is. Az egészet összeforgatjuk és parmezánnal díszítjük.

Ha tetszett a Cézár-saláta tésztával és tökéletesre sült csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept