Saláták

Alegkirályabbcsípőssaliédesburgonyával

A legkirályabb csípős sali édesburgonyával

Hozzávalók
A burgonyához
1 közepes
édesburgonya
bors
olívaolaj
cayenne bors
római kömény
A salátához
10 db
kínai kel levél
1 kis marék
bébispenót
1 marék
pirított dió
1 marék
pirított tökmag
1 marék
aszalt vörösáfonya
3 - 4 db
aszalt paradicsom
Az öntethez
2 ek
méz
3 - 4 ek
olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
1 mk
bors

Elkészítés
[caption id="attachment_12158946" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az édesburgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk megszórjuk cayenne borssal és római köménnyel. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal átkeverve 20 perc alatt puhára sütjük. Az öntethez minden hozzávalót egy kis üvegbe töltünk, rázárjuk a tetejét és jól összerázzuk.[caption id="attachment_12158943" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] A kelleveleket apróra vágjuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A saláta hozzávalóit egy tálba szórjuk a sült édesburgonyával együtt, meglocsoljuk az öntettel és jól átkeverjük.[caption id="attachment_12158945" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

Az a teóriánk itt a szerkesztőségben, hogy ha már salátát eszünk, akkor az legyen nagyon extra. Na, hát ez az édesburgonyás sali pont ilyen lett, ugyanis pont eléggé csíp, van mellé egy ütős szósz és persze az is baromi jó, ahogy a meleg édesburgonya keveredik a többi hozzávalóval. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

2 személyre
A burgonyához
1 közepes
édesburgonya
bors
olívaolaj
cayenne bors
római kömény
A salátához
10 db
kínai kel levél
1 kis marék
bébispenót
1 marék
pirított dió
1 marék
pirított tökmag
1 marék
aszalt vörösáfonya
3 - 4 db
aszalt paradicsom
Az öntethez
2 ek
méz
3 - 4 ek
olívaolaj (vagy az aszalt paradicsom olaja)
1 mk
bors
[caption id="attachment_12158946" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az édesburgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk megszórjuk cayenne borssal és római köménnyel. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal átkeverve 20 perc alatt puhára sütjük. Az öntethez minden hozzávalót egy kis üvegbe töltünk, rázárjuk a tetejét és jól összerázzuk.[caption id="attachment_12158943" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] A kelleveleket apróra vágjuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A saláta hozzávalóit egy tálba szórjuk a sült édesburgonyával együtt, meglocsoljuk az öntettel és jól átkeverjük.[caption id="attachment_12158945" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett a legkirályabb csípős sali édesburgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept