Saláták

Picodegallosalátapároltlazaccal

Pico de gallo saláta párolt lazaccal

Hozzávalók
A lazachoz
250 g
lazacfilé
só, bors
0.5 db
citrom leve
1 csokor
petrezselyem
A salátához
350 g
koktélparadicsom
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 db
jalapeno paprika
2 csokor
koriander
1 db
lime leve
bors
Az öntethez
4 db
chipotle paprika
(konzervből)
0.5 ek
mustár
4 db
koktélparadicsom
6 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors
150 ml
kukoricaolaj
A tálaláshoz
1 ek
kukoricaolaj
2 db
kukoricatortilla

Elkészítés

A pico de gallo saláta első lépéseként a lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével. A petrezselymet egy szűrőbe tesszük és gyöngyöző víz fölé helyezzük. Ráfektetjük a lazacszeleteket, lefedve 3-4 perc alatt készre pároljuk a halat, majd félretesszük kihűlni.

A paradicsomokat negyedeljük és összekeverjük a finomra vágott lila hagymával, a magházától megfosztott, felkockázott jalapenóval és a felaprított korianderrel. Ráfacsarjuk a lime levét, borsozzuk és alaposan összekeverjük. 

Az öntethez a hozzávalókat egy magasabb falú mérőpohárba rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. 

Tálalásnál a paradicsomos saláta felét egy lapoabb tálra halmozzuk és rátördeljük a kihűlt lazacot. Ráhalmozzuk a maradék paradicsomos keveréket és meglocsoljuk egy kevés kukoricaolajjal. Az egészet nyakon öntjük az öntettel, és pirított tortillával tálaljuk. 

pico-de-gallo-salata-parolt-lazaccal
Pico de gallo saláta párolt lazaccal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 

www.streetkitchen.hu

A mexikói konyha fűszeres ízei egy salátában is kitűnően működnek, a paradicsom, a lila hagyma és a jalapeno remek alapízeket ad. Magában is érdemes kipróbálni, de a lazac jól kiegészíti a pirított tortillával egyetemben.

Hozzávalók

4 főre
A lazachoz
250 g
lazacfilé
só, bors
0.5 db
citrom leve
1 csokor
petrezselyem
A salátához
350 g
koktélparadicsom
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 db
jalapeno paprika
2 csokor
koriander
1 db
lime leve
bors
Az öntethez
4 db
chipotle paprika
(konzervből)
0.5 ek
mustár
4 db
koktélparadicsom
6 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors
150 ml
kukoricaolaj
A tálaláshoz
1 ek
kukoricaolaj
2 db
kukoricatortilla

A pico de gallo saláta első lépéseként a lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével. A petrezselymet egy szűrőbe tesszük és gyöngyöző víz fölé helyezzük. Ráfektetjük a lazacszeleteket, lefedve 3-4 perc alatt készre pároljuk a halat, majd félretesszük kihűlni.

A paradicsomokat negyedeljük és összekeverjük a finomra vágott lila hagymával, a magházától megfosztott, felkockázott jalapenóval és a felaprított korianderrel. Ráfacsarjuk a lime levét, borsozzuk és alaposan összekeverjük. 

Az öntethez a hozzávalókat egy magasabb falú mérőpohárba rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. 

Tálalásnál a paradicsomos saláta felét egy lapoabb tálra halmozzuk és rátördeljük a kihűlt lazacot. Ráhalmozzuk a maradék paradicsomos keveréket és meglocsoljuk egy kevés kukoricaolajjal. Az egészet nyakon öntjük az öntettel, és pirított tortillával tálaljuk. 

pico-de-gallo-salata-parolt-lazaccal
Pico de gallo saláta párolt lazaccal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 

Ha tetszett a Pico de gallo saláta párolt lazaccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept