A lila hagymát finomra aprítjuk, a pritamin paprikát apró kockákra, a fokhagymát pedig lezúzzuk vagy nagyon finomra vágjuk. A csicseriborsót átmossuk és leszűrjük, aztán a tonhal kivételével összekeverjük az összes többi alapanyaggal. A tonhalat kibontjuk és leszűrjük, aztán a saláta tetejére rakjuk.
A tonhal eszméletlen jó fehérjeforrás, a csicseriborsó szintúgy, ráadásul jó minőségű szénhidrát is. Ha oda akarunk figyelni, hogy egészséges, de nagyon finom, izgalmas salátát együnk, akkor ez a recept lesz a tökéletes választás.
Hozzávalók
1 - 2 főre
0.5 fej
lila hagyma
40 g
pritamin paprika
1 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
csicseriborsó
só, bors
4 ek
olívaolaj
0.5 tk
currypor
0.5 tk
pirospaprika
0.5 tk
római kömény
0.5 db
citrom leve
1 ek
aprított snidling
1 konzerv
tonhal
A lila hagymát finomra aprítjuk, a pritamin paprikát apró kockákra, a fokhagymát pedig lezúzzuk vagy nagyon finomra vágjuk. A csicseriborsót átmossuk és leszűrjük, aztán a tonhal kivételével összekeverjük az összes többi alapanyaggal. A tonhalat kibontjuk és leszűrjük, aztán a saláta tetejére rakjuk.
Ha tetszett a tonhalas csicseriborsó-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!