Alapreceptek

Azseniálisdödölle

A zseniális dödölle

Hozzávalók
1 kg
krumpli (tisztított mennyiség)
só, bors
300 g
liszt
150 g
füstölt szalonna
4 fej
hagyma
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés
A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A vizet megsózzuk, a krumplit puhára főzzük. Amikor megpuhultak a krumplik, a vízzel együtt összetörjük, borsozzuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. (Ne zárjuk el alóla a lángot!) Ha a lisztet teljesen sikerült elkeverni, akkor lezárhatjuk a lángot.
A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a pirult szalonnakockákat kiszedjük és félretesszük. A zsírban elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát (ha kevésnek találjuk a szalonna zsírját, akkor kiegészíthetjük egy kis sertészsírral vagy olajjal). [caption id="" align="alignnone" width="1620"]
A dödölle tálalása[/caption]Amikor a hagymadarabok pirulni kezdtek, a krumplis masszából két zsírozott evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a hagymás zsírba, és minden oldalukat aranybarnára pirítjuk. Ha megsültek a galuskák, tejföllel meglocsolva és a sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk.Ha tetszett a dödölle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A dödölle a legkirályabb köretek közé tartozik, de igazából ha sok-sok tejfölt és dupla adag szalonnát teszel rá, akkor akár főfogásként is megállja a helyét!

Hozzávalók

4 főre
1 kg
krumpli (tisztított mennyiség)
só, bors
300 g
liszt
150 g
füstölt szalonna
4 fej
hagyma
tejföl a tálaláshoz
A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A vizet megsózzuk, a krumplit puhára főzzük. Amikor megpuhultak a krumplik, a vízzel együtt összetörjük, borsozzuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. (Ne zárjuk el alóla a lángot!) Ha a lisztet teljesen sikerült elkeverni, akkor lezárhatjuk a lángot.
A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a pirult szalonnakockákat kiszedjük és félretesszük. A zsírban elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát (ha kevésnek találjuk a szalonna zsírját, akkor kiegészíthetjük egy kis sertészsírral vagy olajjal). [caption id="" align="alignnone" width="1620"]
A dödölle tálalása[/caption]Amikor a hagymadarabok pirulni kezdtek, a krumplis masszából két zsírozott evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a hagymás zsírba, és minden oldalukat aranybarnára pirítjuk. Ha megsültek a galuskák, tejföllel meglocsolva és a sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk.Ha tetszett a dödölle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a zseniális dödölle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept