Fantasztikus desszertek

Áfonyástarte

Áfonyás tarte

Hozzávalók
Az alaphoz
100 g
puha datolya
200 g
mandula
100 g
zabpehely
20 g
kakaópor
1 csipet
50 g
kókuszolaj
A krémhez
300 g
áfonya
60 g
porcukor
2 ek
keményítő
250 g
mascarpone
1 csomag
vaníliás cukor
A díszítéshez
pár szem friss áfonya
pár szem szeder
1 ek
pisztácia
200 ml
habtejszín
(hideg)

Elkészítés

Az áfonyás tarte alapjához a datolyákat (ha nem elég puhák, dobjuk őket 5-10 percre meleg vízbe) kimagozzuk, és a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba rakjuk, majd többszöri, ismételt zúzással összedolgozzuk. Belenyomkodjuk egy piteforma aljába (ha túlságosan morzsalékos lenne, kevés kókuszolajat vagy datolyát még adunk hozzá), és hűtőbe rakjuk. 

A krémhez az áfonyát egy lábasba rakjuk a cukorral, és kb. 10 percig forraljuk, majd leturmixoljuk. Egy kis vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk az áfonyához, alaposan elkeverjük és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét szintén stabil krémmé habosítjuk a vaníliás cukorral, majd mindhárom alapot összekeverjük, és a krémet a hűtőből kivett mandulás formába simítjuk. A tetejét friss áfonyával, szederrel, csokidarabokkal és kevés pisztáciával díszítjük.

Áfonyás tarte

www.streetkitchen.hu

Mondhatni, vegánnak indult ez a süti, mert az alap teljes mértékben az, viszont ezután a krémsajt és tejszín felé vettem az irányt. Mindenesetre szerintem a színe gyönyörű, és pár óra alatt az utolsó morzsáig elfogyott, szóval az én értelmezésemben finom is! :)

Hozzávalók

1 adag
Az alaphoz
100 g
puha datolya
200 g
mandula
100 g
zabpehely
20 g
kakaópor
1 csipet
50 g
kókuszolaj
A krémhez
300 g
áfonya
60 g
porcukor
2 ek
keményítő
250 g
mascarpone
1 csomag
vaníliás cukor
A díszítéshez
pár szem friss áfonya
pár szem szeder
1 ek
pisztácia
200 ml
habtejszín
(hideg)

Az áfonyás tarte alapjához a datolyákat (ha nem elég puhák, dobjuk őket 5-10 percre meleg vízbe) kimagozzuk, és a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba rakjuk, majd többszöri, ismételt zúzással összedolgozzuk. Belenyomkodjuk egy piteforma aljába (ha túlságosan morzsalékos lenne, kevés kókuszolajat vagy datolyát még adunk hozzá), és hűtőbe rakjuk. 

A krémhez az áfonyát egy lábasba rakjuk a cukorral, és kb. 10 percig forraljuk, majd leturmixoljuk. Egy kis vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk az áfonyához, alaposan elkeverjük és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét szintén stabil krémmé habosítjuk a vaníliás cukorral, majd mindhárom alapot összekeverjük, és a krémet a hűtőből kivett mandulás formába simítjuk. A tetejét friss áfonyával, szederrel, csokidarabokkal és kevés pisztáciával díszítjük.

Áfonyás tarte

Ha tetszett az Áfonyás tarte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept