Gyors tészták

Ázsiaibrokkoliscsirkemell

Ázsiai brokkolis csirkemell

Hozzávalók
A tésztához
200 g
üvegtészta
A raguhoz
150 g
brokkoli
só, bors
4 ek
étolaj
300 g
csirkemell
2 gerezd
fokhagyma
0.5 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
0.5 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
80 g
kápia paprika
80 g
fagyasztott zöldborsó
2 ek
szójaszósz
2 ek
szezámolaj
1 tk
rizsecet
200 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 tk
szezámmag
2 gerezd
citrom

Elkészítés

Az ázsiai brokkolis csirkemell első lépéseként az üvegtésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. Amennyiben a tésztát bő, lobogó vízben kell kifőzni, úgy miután kivettük a vízből, a lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és 1 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha esetleg csak beáztatásra van szüksége a tésztának, úgy a brokkolit rózsáira szedve bő, sós, lobogó vízben főzzük 1 percig, majd kivesszük.

Az olaj felét felmelegítjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk az 1-2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon kb. 2 percig pirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. 

Pótoljuk az olajat, majd hozzáadjuk a ferdén 0,5 cm-es félkarikára vágott répát, a félfőre vágott vöröshagymát, az 1 cm-es csíkokra vágott paprikát, a kiolvasztott  zöldborsót, a korábban előfőzött brokkolit, és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szójaszósszal, a szezámolajjal, a rizsecettel, majd felöntjük 150 ml vízzel, visszatesszük a pirított csirkés ragut, és további 1 percig főzzük. A keményítőt elkeverjük a maradék vízben, és besűrítjük vele a ragut, amit ezt követően összekeverünk a tésztával. 

Tálalásnál a tetejét megszórjuk a szezámmaggal és megcsorgatjuk a citrom levével.

brokkolis-azsiai-csirkemell
Ázsiai brokkolis csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

Nem mondom, hogy ez egy autentikus ázsiai recept, de ízvilágában abszolút megállja a helyét annak is. Természetesen rengeteg dologgal fel lehet(ne) még turbózni, de ez egy megúszós változat, amihez nincs szükség nagyon különleges alapanyagokra.

Hozzávalók

2 főre
A tésztához
200 g
üvegtészta
A raguhoz
150 g
brokkoli
só, bors
4 ek
étolaj
300 g
csirkemell
2 gerezd
fokhagyma
0.5 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
0.5 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
80 g
kápia paprika
80 g
fagyasztott zöldborsó
2 ek
szójaszósz
2 ek
szezámolaj
1 tk
rizsecet
200 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 tk
szezámmag
2 gerezd
citrom

Az ázsiai brokkolis csirkemell első lépéseként az üvegtésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. Amennyiben a tésztát bő, lobogó vízben kell kifőzni, úgy miután kivettük a vízből, a lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és 1 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha esetleg csak beáztatásra van szüksége a tésztának, úgy a brokkolit rózsáira szedve bő, sós, lobogó vízben főzzük 1 percig, majd kivesszük.

Az olaj felét felmelegítjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk az 1-2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon kb. 2 percig pirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. 

Pótoljuk az olajat, majd hozzáadjuk a ferdén 0,5 cm-es félkarikára vágott répát, a félfőre vágott vöröshagymát, az 1 cm-es csíkokra vágott paprikát, a kiolvasztott  zöldborsót, a korábban előfőzött brokkolit, és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szójaszósszal, a szezámolajjal, a rizsecettel, majd felöntjük 150 ml vízzel, visszatesszük a pirított csirkés ragut, és további 1 percig főzzük. A keményítőt elkeverjük a maradék vízben, és besűrítjük vele a ragut, amit ezt követően összekeverünk a tésztával. 

Tálalásnál a tetejét megszórjuk a szezámmaggal és megcsorgatjuk a citrom levével.

brokkolis-azsiai-csirkemell
Ázsiai brokkolis csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett az Ázsiai brokkolis csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept