Húsételek

Cigánypecsenyehagymásburgonyával

Cigánypecsenye hagymás burgonyával

Hozzávalók
A cigánypecsenyéhez
600 g
(4 szelet-) sertéstarja
120 g
füstölt szalonna
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
durvára őrölt bors
1 tk
pirospaprika
2 tk
dijoni mustár
3 ek
étolaj
1 csapott ek
A hagymás tört krumplihoz
1 kg
krumpli
4 fej
vöröshagyma
6 - 8 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
80 - 100 ml
olaj
só, bors
1 ek
pirospaprika
1 tk

Elkészítés
A zúzott fokhagymát, a borsot, sót, pirospaprikát, mustárt és az olajat összekeverjük. A hússzeleteket egy húslapítóval, vagy egy nehezebb lábassal kilapítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal, és legalább egy órára hűtőbe tesszük (de akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk). Sütés előtt egy órával kivesszük a húst.
A szalonnából vastag csíkokat vágunk, és centinként beirdaljuk. Forró serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, alacsony lángon, kb. percenként megfordítva. A kisült zsírban megsütjük a hússzeleteket, gyakran forgatva, míg szép pirosra sülnek.
A krumplikat meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a majorannát.
Ha elfőtt a folyadék, a még forró krumplit rádobjuk a hagymás alapra, majd szétnyomkodjuk a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig még együtt pirítjuk. A sült tarjára fektetjük a ropogós szalonnát és a hagymás krumplival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A cigánypecsenyének egyszerűen nem tudunk ellenállni. Lehet, hogy nem a legideálisabb randikaja, de minden egyéb alkalomra tökéletes.

Hozzávalók

4 főre
A cigánypecsenyéhez
600 g
(4 szelet-) sertéstarja
120 g
füstölt szalonna
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
durvára őrölt bors
1 tk
pirospaprika
2 tk
dijoni mustár
3 ek
étolaj
1 csapott ek
A hagymás tört krumplihoz
1 kg
krumpli
4 fej
vöröshagyma
6 - 8 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
80 - 100 ml
olaj
só, bors
1 ek
pirospaprika
1 tk
A zúzott fokhagymát, a borsot, sót, pirospaprikát, mustárt és az olajat összekeverjük. A hússzeleteket egy húslapítóval, vagy egy nehezebb lábassal kilapítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal, és legalább egy órára hűtőbe tesszük (de akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk). Sütés előtt egy órával kivesszük a húst.
A szalonnából vastag csíkokat vágunk, és centinként beirdaljuk. Forró serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, alacsony lángon, kb. percenként megfordítva. A kisült zsírban megsütjük a hússzeleteket, gyakran forgatva, míg szép pirosra sülnek.
A krumplikat meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a majorannát.
Ha elfőtt a folyadék, a még forró krumplit rádobjuk a hagymás alapra, majd szétnyomkodjuk a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig még együtt pirítjuk. A sült tarjára fektetjük a ropogós szalonnát és a hagymás krumplival tálaljuk.

Ha tetszett a Cigánypecsenye hagymás burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept