Húsételek

Citromos-kakukkfüvescsirkeszárny

Citromos-kakukkfüves csirkeszárny

Hozzávalók
10 db
csirkeszárny
só, bors
2 tk
fokhagymapor
2.5 ek
olívaolaj
1 db
citrom
1 kis csokor
friss kakukkfű

Elkészítés

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fokhagymaport, az olívaolajat, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a felének a levét, rátépkedjük egy kis csokor kakukkfű leveleit, és mindent alaposan bele masszírozunk a húsba. A csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, mellétesszük a fél citromot, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt aranybarnára sütjük (félúton megfordítjuk a tepsit).

Citromos-kakukkfüves csirkeszárny
Citromos-kakukkfüves csirkeszárny

www.streetkitchen.hu

5 perc befektetett munka plusz 50 perc a sütőben, és már fogyaszthatjuk is ezeket a ropogós, parfümös, citromos-kakukkfüves csirkeszárnyakat. Ha szeretnénk, játszhatunk vele, hozzápattinthattok egy kis narancsot és rozmaringot is, azzal is kiválóan működik.

Hozzávalók

2 főre
10 db
csirkeszárny
só, bors
2 tk
fokhagymapor
2.5 ek
olívaolaj
1 db
citrom
1 kis csokor
friss kakukkfű

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fokhagymaport, az olívaolajat, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a felének a levét, rátépkedjük egy kis csokor kakukkfű leveleit, és mindent alaposan bele masszírozunk a húsba. A csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, mellétesszük a fél citromot, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt aranybarnára sütjük (félúton megfordítjuk a tepsit).

Citromos-kakukkfüves csirkeszárny
Citromos-kakukkfüves csirkeszárny

Ha tetszett a Citromos-kakukkfüves csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept