Így készül a családi spagetti!
Az olívaolajat felrakjuk egy gyorsforralóban melegedni közepes lángon, majd amikor kissé felmelegedett, beledobjuk a fokhagymagerezdeket és a durvára vágott bazsalikomot, amiből félreteszünk pár levelet a tálaláshoz. Lassú tűzön 5-6 percig hagyjuk, hogy kiengedjék az ízüket, majd kikapjuk először a bazsalikomokat, aztán az aranysárgára pirult fokhagymákat is.
A tésztát lobogó sós vízben 7-8 perc alatt megfőzzük, és mielőtt leszűrnénk, 200 ml-t félreteszünk a főzővizéből.
Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, és a négy nagyobb darabra vágott vöröshagymát közepes lángon lepirítjuk benne. Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a főzővizet, a fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot és 3-4 evőkanállal a fűszeres olajból, amiben ezek pirultak. Ezután 10 percig közepes lángon főzzük, majd egy botmixerrel krémesre turmixoljuk. Belekeverjük a kifőtt tésztát és friss parmezánnal, valamint bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Tipp: a maradék olívaolajat nyugodtan felhasználhatjátok a következő alkalommal is.

- Elkészítési idő: 30 perc