Tészták

Családispagetti,ahogyAmackócíműsorozatbanláttuk

Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk

Hozzávalók
120 ml
extraszűz olívaolaj
10 gerezd
fokhagyma
1 csokor
bazsalikom
500 g
spagetti
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
800 g
só, bors
40 g
parmezán a tálaláshoz
50 g
vaj

Elkészítés

Így készül a családi spagetti!

Az olívaolajat felrakjuk egy gyorsforralóban melegedni közepes lángon, majd amikor kissé felmelegedett, beledobjuk a fokhagymagerezdeket és a durvára vágott bazsalikomot, amiből félreteszünk pár levelet a tálaláshoz. Lassú tűzön 5-6 percig hagyjuk, hogy kiengedjék az ízüket, majd kikapjuk először a bazsalikomokat, aztán az aranysárgára pirult fokhagymákat is. 

A tésztát lobogó sós vízben 7-8 perc alatt megfőzzük, és mielőtt leszűrnénk, 200 ml-t félreteszünk a főzővizéből.

Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, és a négy nagyobb darabra vágott vöröshagymát közepes lángon lepirítjuk benne. Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a főzővizet, a fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot és 3-4 evőkanállal a fűszeres olajból, amiben ezek pirultak. Ezután 10 percig közepes lángon főzzük, majd egy botmixerrel krémesre turmixoljuk. Belekeverjük a kifőtt tésztát és friss parmezánnal, valamint bazsalikommal megszórva tálaljuk. 

Tipp: a maradék olívaolajat nyugodtan felhasználhatjátok a következő alkalommal is.

csaladi-spagetti (2)
Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a paradicsomos tészta többet rejt magában mint ahogy elképzelnéd, méghozzá szó szerint… De hogy miért? Csekkold a sorozatot és a videónkat!

Hozzávalók

6 főre
120 ml
extraszűz olívaolaj
10 gerezd
fokhagyma
1 csokor
bazsalikom
500 g
spagetti
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
800 g
só, bors
40 g
parmezán a tálaláshoz
50 g
vaj

Így készül a családi spagetti!

Az olívaolajat felrakjuk egy gyorsforralóban melegedni közepes lángon, majd amikor kissé felmelegedett, beledobjuk a fokhagymagerezdeket és a durvára vágott bazsalikomot, amiből félreteszünk pár levelet a tálaláshoz. Lassú tűzön 5-6 percig hagyjuk, hogy kiengedjék az ízüket, majd kikapjuk először a bazsalikomokat, aztán az aranysárgára pirult fokhagymákat is. 

A tésztát lobogó sós vízben 7-8 perc alatt megfőzzük, és mielőtt leszűrnénk, 200 ml-t félreteszünk a főzővizéből.

Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, és a négy nagyobb darabra vágott vöröshagymát közepes lángon lepirítjuk benne. Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a főzővizet, a fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot és 3-4 evőkanállal a fűszeres olajból, amiben ezek pirultak. Ezután 10 percig közepes lángon főzzük, majd egy botmixerrel krémesre turmixoljuk. Belekeverjük a kifőtt tésztát és friss parmezánnal, valamint bazsalikommal megszórva tálaljuk. 

Tipp: a maradék olívaolajat nyugodtan felhasználhatjátok a következő alkalommal is.

csaladi-spagetti (2)
Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept