A burgonyás fokhagymaleves elkészítéséhez a bagettet felkockázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal. 195 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.
Egy lábasban felhevítjük a maradék olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát alaposan lepirítjuk benne. Mikor megpirult, mehet hozzá a reszelt fokhagyma, a majoránna, só, bors és a felkockázott burgonya. 2-3 percig közepes lángon pirítjuk az alapunkat, majd felöntjük az alaplével. Lefedjük a lábast és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
A kész kenyérkockákkal turbózzuk fel a levesünket. Az eredeti recept szerint úgy fogyasztják, hogy a kenyér már kicsit megszívja magát, de ropogósan is nagyon tuti!

Elkészítési idő: 30 perc