Street Kitchen

Csicseriborsó-főzelék

Csicseriborsó-főzelék

Hozzávalók
100 g
vaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt pirospaprika
500 g
konzerv csicseriborsó
só, bors
1 tk
római kömény
50 g
tejföl
50 g
liszt
A feltéthez
2 db
pita
2 db
virsli

Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk a vajon, majd fűszerezzük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, és 15-20 perc alatt készre főzzük. 
Egy külön edényben (ha szükséges, a főzővízből kicsit hozzáadva) alaposan, csomómentesen elkeverjük a tejfölt és a lisztet, amivel aztán intenzív melegítés mellett besűrítjük a főzeléket. Végül pirított pitával és grillezett virslivel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A közel-keleti konyhában jól ismert alapanyag most találkozik a magyaros ízvilággal, és egy főzelék formájában kápráztatja el a nagyérdeműt!

Hozzávalók

2 főre
100 g
vaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt pirospaprika
500 g
konzerv csicseriborsó
só, bors
1 tk
római kömény
50 g
tejföl
50 g
liszt
A feltéthez
2 db
pita
2 db
virsli
Az apróra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk a vajon, majd fűszerezzük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, és 15-20 perc alatt készre főzzük. 
Egy külön edényben (ha szükséges, a főzővízből kicsit hozzáadva) alaposan, csomómentesen elkeverjük a tejfölt és a lisztet, amivel aztán intenzív melegítés mellett besűrítjük a főzeléket. Végül pirított pitával és grillezett virslivel tálaljuk.

Ha tetszett a Csicseriborsó-főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept