Instant

Mexikóicsirkebabosrizzsel

Mexikói csirke babos rizzsel

Hozzávalók
A raguhoz
4 db
csirkecombfilé
só, bors
olaj
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
hagyma
(nagy)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
piros chili
2 tk
sűrített paradicsom
1 üveg
mexikói szósz
1 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt római kömény
1 mk
kakaópor
A rizshez
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
só, bors
1 tk
római kömény
1 konzerv
vesebab
200 g
rizs
400 ml
zöldségalaplé
A salsához
1 szál
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss menta
só, bors
1 db
lime leve és héja
2 - 3 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
2 db
tortillalap
100 g
vörös cheddar
3 ek
tejföl

Elkészítés

A rizshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit lepirítjuk. Megszórjuk római köménnyel, elkeverjük benne a babot és a rizst, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.

A csirkecombot nagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten egy serpenyőben 6-7 perc alatt, folyamatosan rázogatva lepirítjuk. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntünk 1-2 evőkanál olajat, és szintén magas hőmérsékleten lepirítjuk a kisebb kockákra vágott paprikákat. Jöhet rá a nagyobb kockákra vágott hagyma, a fokhagyma és a chili. Ha kicsit pirult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Mehet rá a szósz, a fűszerek, egy kevés víz és a csirke. 10 percet rotyogtatjuk.

A salsához az összes hozzávalót apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a lime-mal és az olívaolajjal.

Tálaláskor egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tortillalapokat, cikkekre vágjuk, majd a raguval, a rizzsel, sajttal, salsával és tejföllel kínáljuk.

mexikói kukoricás csirke
Mexikói kukoricás csirke babos rizzsel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A mexikói kajákat alapvetően nem tart sokáig összedobni. Most megmutatom, hogyan turbózzátok fel a mexikói szószt! Nagyon egyszerű, és tényleg szuper kaja lesz belőle.

Hozzávalók

4 főre
A raguhoz
4 db
csirkecombfilé
só, bors
olaj
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
hagyma
(nagy)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
piros chili
2 tk
sűrített paradicsom
1 üveg
mexikói szósz
1 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt római kömény
1 mk
kakaópor
A rizshez
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
só, bors
1 tk
római kömény
1 konzerv
vesebab
200 g
rizs
400 ml
zöldségalaplé
A salsához
1 szál
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss menta
só, bors
1 db
lime leve és héja
2 - 3 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
2 db
tortillalap
100 g
vörös cheddar
3 ek
tejföl

A rizshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit lepirítjuk. Megszórjuk római köménnyel, elkeverjük benne a babot és a rizst, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.

A csirkecombot nagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten egy serpenyőben 6-7 perc alatt, folyamatosan rázogatva lepirítjuk. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntünk 1-2 evőkanál olajat, és szintén magas hőmérsékleten lepirítjuk a kisebb kockákra vágott paprikákat. Jöhet rá a nagyobb kockákra vágott hagyma, a fokhagyma és a chili. Ha kicsit pirult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Mehet rá a szósz, a fűszerek, egy kevés víz és a csirke. 10 percet rotyogtatjuk.

A salsához az összes hozzávalót apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a lime-mal és az olívaolajjal.

Tálaláskor egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tortillalapokat, cikkekre vágjuk, majd a raguval, a rizzsel, sajttal, salsával és tejföllel kínáljuk.

mexikói kukoricás csirke
Mexikói kukoricás csirke babos rizzsel

Ha tetszett a Mexikói csirke babos rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept