Street Kitchen

Csirkéstacoleves

Csirkés tacoleves

Hozzávalók
Az alapléhez
1 db
csirkemell
só, bors
1 ek
olívaolaj
2 db
babérlevél
2 gerezd
fokhagyma
2 l
zöldségalaplé
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
őrölt koriander
2 tk
fokhagymapor
1 tk
cayenne-bors
2 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
pirospaprika
1 tk
füstölt paprika
4 tk
oregánó
350 ml
passata
4 db
konzerv chipotle paprika
1 konzerv
fekete bab
1 konzerv
kukorica
1 konzerv
vesebab
A tálaláshoz
tejföl
friss koriander
pirított lime-gerezdek
tortillachips

Elkészítés

Az alapléhez a csirkemellet 4 nagy darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy lábasban magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd rádobjuk az összes többi hozzávalót, és felöntjük az alaplével. Ezután lefedve 40 percet főzzük, majd leszűrjük, az alaplevet félrerakjuk és a húst szálaira szedjük. 

A leveshez az olajon üvegesra pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, és felöntjük az alaplével és a passatával.

Felforraljuk, majd mehetnek bele a lecsepegtetett konzervek és a hús. Hagyjuk 8-10 percig főni, majd ízlés szerint tejföllel, korianderrel, lime-mal és esetleg tortillachipssel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Az elmúlt időszakból ez most az aktuális kedvencem! Fűszeres, picit savanykás, csípős leves, rengeteg egészséges dologgal! Imádni fogjátok!

Hozzávalók

4 - 6 főre
Az alapléhez
1 db
csirkemell
só, bors
1 ek
olívaolaj
2 db
babérlevél
2 gerezd
fokhagyma
2 l
zöldségalaplé
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
őrölt koriander
2 tk
fokhagymapor
1 tk
cayenne-bors
2 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
pirospaprika
1 tk
füstölt paprika
4 tk
oregánó
350 ml
passata
4 db
konzerv chipotle paprika
1 konzerv
fekete bab
1 konzerv
kukorica
1 konzerv
vesebab
A tálaláshoz
tejföl
friss koriander
pirított lime-gerezdek
tortillachips

Az alapléhez a csirkemellet 4 nagy darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy lábasban magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd rádobjuk az összes többi hozzávalót, és felöntjük az alaplével. Ezután lefedve 40 percet főzzük, majd leszűrjük, az alaplevet félrerakjuk és a húst szálaira szedjük. 

A leveshez az olajon üvegesra pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, és felöntjük az alaplével és a passatával.

Felforraljuk, majd mehetnek bele a lecsepegtetett konzervek és a hús. Hagyjuk 8-10 percig főni, majd ízlés szerint tejföllel, korianderrel, lime-mal és esetleg tortillachipssel tálaljuk.

Ha tetszett a Csirkés tacoleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept