Fantasztikus desszertek

Darázsfészek

Darázsfészek

Hozzávalók
A cukros tejhez
A tepsik kikenéséhez
A töltelékhez
1 db
tojás
200 g
cukor
2 tk
étkezési keményítő
200 g
darált dió
A tésztához
300 ml
tej
5.6 g
szárított élesztő
40 g
cukor
8 g
vaníliás cukor
3 db
tojássárgája
500 g
liszt
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
liszt
A lekenéshez
1 db
tojás
200 ml
tej
4 ek
cukor
200 g
vaj
50 g
vaj
vaj

Elkészítés

A darázsfészek recept elkészítéséhez először a töltelékhez egy tálban felhabosítjuk a vajat és a tojást a cukorral, majd beledolgozzuk a keményítővel elkevert darált diót.

A tésztához a tejbe szórjuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgájákat. A liszthez adjuk a vajat, a citromhéjat és a sót, aztán a tejes keverékkel összedolgozva 20 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 40-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát elfelezzük, és az egyik darabot legfeljebb 12 cm széles, 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diós töltelék felét úgy, hogy a széleken egy 1,5-2 cm-es sáv szabadon maradjon. Szorosan feltekerjük, majd elkészítjük a másik tésztadarabot is, és 1 órára a hűtőbe tesszük őket.

A hengereket lisztezett deszkán vizezett, vékony pengéjű késsel 2,5 cm széles darabokra vágjuk. A kapott csigákat fektetve, egymást érintve a kivajazott, kilisztezett tepsikbe tesszük. Letakarva a duplájára kelesztjük.

Lekenjük őket a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ekkor meglocsoljuk a cukros tejjel, és még 2 percre visszatesszük sülni.

darázsfészek
Darázsfészek

Elkészítési idő: kb. 180 perc

Még több diós finomság:

Mákos és diós bejgli
Almás-diós zserbó NUTELLA®-val
Diós linzer homoktövises lekvárral

www.streetkitchen.hu

Ki merne darázsfészekbe nyúlni, ha nem mi?! Na, ne értsetek félre, nem akarunk semmi rosszat, maximum jóllakott hasakat, és ezért Lajos mindent el is követett! A legjobb az egészben, hogy kétszer is megcsinálta reggelire, úgyhogy nyugi, nincs olyan rossz dolgunk.

Hozzávalók

2 25 × 35 cm-es tepsihez
A cukros tejhez
A tepsik kikenéséhez
A töltelékhez
1 db
tojás
200 g
cukor
2 tk
étkezési keményítő
200 g
darált dió
A tésztához
300 ml
tej
5.6 g
szárított élesztő
40 g
cukor
8 g
vaníliás cukor
3 db
tojássárgája
500 g
liszt
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
liszt
A lekenéshez
1 db
tojás
200 ml
tej
4 ek
cukor
200 g
vaj
50 g
vaj
vaj

A darázsfészek recept elkészítéséhez először a töltelékhez egy tálban felhabosítjuk a vajat és a tojást a cukorral, majd beledolgozzuk a keményítővel elkevert darált diót.

A tésztához a tejbe szórjuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgájákat. A liszthez adjuk a vajat, a citromhéjat és a sót, aztán a tejes keverékkel összedolgozva 20 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 40-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát elfelezzük, és az egyik darabot legfeljebb 12 cm széles, 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diós töltelék felét úgy, hogy a széleken egy 1,5-2 cm-es sáv szabadon maradjon. Szorosan feltekerjük, majd elkészítjük a másik tésztadarabot is, és 1 órára a hűtőbe tesszük őket.

A hengereket lisztezett deszkán vizezett, vékony pengéjű késsel 2,5 cm széles darabokra vágjuk. A kapott csigákat fektetve, egymást érintve a kivajazott, kilisztezett tepsikbe tesszük. Letakarva a duplájára kelesztjük.

Lekenjük őket a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ekkor meglocsoljuk a cukros tejjel, és még 2 percre visszatesszük sülni.

darázsfészek
Darázsfészek

Elkészítési idő: kb. 180 perc

Még több diós finomság:

Mákos és diós bejgli
Almás-diós zserbó NUTELLA®-val
Diós linzer homoktövises lekvárral

Ha tetszett a Darázsfészek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept