A darázsfészek recept elkészítéséhez először a töltelékhez egy tálban felhabosítjuk a vajat és a tojást a cukorral, majd beledolgozzuk a keményítővel elkevert darált diót.
A tésztához a tejbe szórjuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgájákat. A liszthez adjuk a vajat, a citromhéjat és a sót, aztán a tejes keverékkel összedolgozva 20 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 40-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát elfelezzük, és az egyik darabot legfeljebb 12 cm széles, 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diós töltelék felét úgy, hogy a széleken egy 1,5-2 cm-es sáv szabadon maradjon. Szorosan feltekerjük, majd elkészítjük a másik tésztadarabot is, és 1 órára a hűtőbe tesszük őket.
A hengereket lisztezett deszkán vizezett, vékony pengéjű késsel 2,5 cm széles darabokra vágjuk. A kapott csigákat fektetve, egymást érintve a kivajazott, kilisztezett tepsikbe tesszük. Letakarva a duplájára kelesztjük.
Lekenjük őket a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ekkor meglocsoljuk a cukros tejjel, és még 2 percre visszatesszük sülni.

Elkészítési idő: kb. 180 perc
Még több diós finomság:
Mákos és diós bejgli
Almás-diós zserbó NUTELLA®-val
Diós linzer homoktövises lekvárral