Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml tej
- 20 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 500 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 250 g lágy vaj
- 4 db tojássárgája
A töltelékhez
- 700 g reszelt alma
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 g darált dió
- 30 g aszalt vörösáfonya
- ½ db narancs
- 2 db tojásfehérje
A tetejére
- 180 g NUTELLA® (15 g / adag)
- 20 g aprított pisztácia
Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml tej
- 20 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 500 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 250 g lágy vaj
- 4 db tojássárgája
A töltelékhez
- 700 g reszelt alma
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 g darált dió
- 30 g aszalt vörösáfonya
- ½ db narancs
- 2 db tojásfehérje
A tetejére
- 180 g NUTELLA® (15 g / adag)
- 20 g aprított pisztácia
Ez az almás-diós zserbó most nálunk is nagy kedvenc, az elkészítése kicsit macerásabb, de minden rászánt percet megér.
A tésztához először az élesztőt összenyomkodjuk a cukorral, egészen addig, amíg folyékony halmazállapotú nem lesz, majd hozzáöntjük a langyos tejet és hagyjuk felfutni.
Addig egy tálba mérjük a tészta többi hozzávalóját és elkezdjük összedolgozni, félúton a felfutott élesztős tejet is hozzáadjuk és így dagasztjuk egyneművé a tésztát. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk és külön-külön becsomagolva hűtőben 45-50 percet pihenni hagyjuk.
A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a vaníliás cukorral és 4 ek cukorral egy közepes méretű lábasban, közepes lángon puhára pároljuk kb. 10 perc alatt. Hozzákeverjük a darált diót, az áfonyát, a narancs kifacsart levét és az egészet 2-3 percig forraljuk, majd félretesszük lehűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a diós masszába forgatjuk.
A tésztákat egyesével, enyhén lisztezett deszkán a választott tepsi méretéhez igazítva kinyújtjuk.
A kb. 20×30 centis tepsit sütőpapírral béleljük, majd belefektetünk egy tésztaréteget, megszurkáljuk villával, megkenjük a töltelék negyedével, ezt újabb tésztaréteg és töltelék követi, és ezt így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók és a végén egy tésztaréteggel zárunk. Az egészet sűrűn, egészen az aljáig átszúrkáljuk egy hústűvel, hogy ne keljen meg nagyon a tészta, és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.
A készre sült süteményt kivesszük, és hűtőhidegre hűtjük, majd eloszlatjuk a tetején egy spatulával egyenletesen az adagonként 15 g NUTELLA®-t és megszórjuk az aprított pisztáciával.
- Elkészítési idő: kb. 120 perc
- Hűtés : 3-4 óra
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!