Hirdetés

Hozzávalók

12
adagra
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
100 ml tej
Hozzávaló kipipálva
20 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
1 tk cukor
Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 nagy csipet só
Hozzávaló kipipálva
250 g lágy vaj
Hozzávaló kipipálva
4 db tojássárgája

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
700 g reszelt alma
Hozzávaló kipipálva
5 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
400 g darált dió
Hozzávaló kipipálva
30 g aszalt vörösáfonya
Hozzávaló kipipálva
½ db narancs
Hozzávaló kipipálva
2 db tojásfehérje

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
180 g NUTELLA® (15 g / adag)
Hozzávaló kipipálva
20 g aprított pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Almás-diós zserbó NUTELLA®-val

Az almás-diós zserbó is egy olyan recept, amit idén tutira ki kell próbálnod! Tudjuk, van pár ilyen, szóval állj neki sütögetni már most! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

12
adagra
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
100 ml tej
Hozzávaló kipipálva
20 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
1 tk cukor
Hozzávaló kipipálva
500 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 nagy csipet só
Hozzávaló kipipálva
250 g lágy vaj
Hozzávaló kipipálva
4 db tojássárgája

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
700 g reszelt alma
Hozzávaló kipipálva
5 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
400 g darált dió
Hozzávaló kipipálva
30 g aszalt vörösáfonya
Hozzávaló kipipálva
½ db narancs
Hozzávaló kipipálva
2 db tojásfehérje

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
180 g NUTELLA® (15 g / adag)
Hozzávaló kipipálva
20 g aprított pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Ez az almás-diós zserbó most nálunk is nagy kedvenc, az elkészítése kicsit macerásabb, de minden rászánt percet megér.

A tésztához először az élesztőt összenyomkodjuk a cukorral, egészen addig, amíg folyékony halmazállapotú nem lesz, majd hozzáöntjük a langyos tejet és hagyjuk felfutni.

Addig egy tálba mérjük a tészta többi hozzávalóját és elkezdjük összedolgozni, félúton a felfutott élesztős tejet is hozzáadjuk és így dagasztjuk egyneművé a tésztát. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk és külön-külön becsomagolva hűtőben 45-50 percet pihenni hagyjuk.

A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a vaníliás cukorral és 4 ek cukorral egy közepes méretű lábasban, közepes lángon puhára pároljuk kb. 10 perc alatt. Hozzákeverjük a darált diót, az áfonyát, a narancs kifacsart levét és az egészet 2-3 percig forraljuk, majd félretesszük lehűlni.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a diós masszába forgatjuk.

A tésztákat egyesével, enyhén lisztezett deszkán a választott tepsi méretéhez igazítva kinyújtjuk. 

A kb. 20×30 centis tepsit sütőpapírral béleljük, majd belefektetünk egy tésztaréteget, megszurkáljuk villával, megkenjük a töltelék negyedével, ezt újabb tésztaréteg és töltelék követi, és ezt így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók és a végén egy tésztaréteggel zárunk. Az egészet sűrűn, egészen az aljáig átszúrkáljuk egy hústűvel, hogy ne keljen meg nagyon a tészta, és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.

A készre sült süteményt kivesszük, és hűtőhidegre hűtjük, majd eloszlatjuk a tetején egy spatulával egyenletesen az adagonként 15 g NUTELLA®-t és megszórjuk az aprított pisztáciával.

  • Elkészítési idő: kb. 120 perc
  • Hűtés : 3-4 óra
almás diós zserbó
Almás-diós zserbó NUTELLA®-val

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ünnepi finomság:

Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Hólabda NUTELLA®-val

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?