Fantasztikus desszertek

Duplacsokisszalagosfánk

Duplacsokis szalagos fánk

Hozzávalók
A tésztához:
240 g
100 ml
tej
20 g
friss élesztő
30 g
porcukor
2 db
nagyobb tojássárgája
1 csipet
30 g
olvasztott vaj
A krémhez:
3 db
tojássárgája
80 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
100 g
étcsokoládé
30 g
szobahőmérsékletű vaj
A bevonáshoz:
150 g
olvasztott étcsokoládé
40 g
olvasztott fehércsokoládé

Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük az olvasztott vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Közben a krémhez a tojássárgáját, lisztet, porcukrot egy edénybe rakjuk, kikeverjük és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, majd belemorzsoljuk a csokoládét. Csomómentesre keverjük, majd közepes lángon besűrítjük puding állagúra, rárakunk egy fóliadarabot és hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.
Mikor a fánktészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük. A kihűlt krémbe belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat és nyomózsákba töltjük. A fánkok szélén apró lyukat vágunk egy éles, hegyes késsel és belenyomjuk a közepébe a krémet. A töltött fánkokat vízgőz fölött felolvasztott étcsokiba mártjuk és fehércsokival díszítjük a tetejét.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a csokit és a fánkot, akkor ez a szalagos fánk a mennyországba fog repíteni titeket! Nem elég, hogy egy csokikrémmel töltött fánkról beszélünk, de ezt még le is öntöttük egy rakat csokiöntettel, majd a végén fehércsokival díszítettük. Isteni finom lett és nem utolsó sorban farsangra is tökéletes!

Hozzávalók

10 darabhoz
A tésztához:
240 g
100 ml
tej
20 g
friss élesztő
30 g
porcukor
2 db
nagyobb tojássárgája
1 csipet
30 g
olvasztott vaj
A krémhez:
3 db
tojássárgája
80 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
100 g
étcsokoládé
30 g
szobahőmérsékletű vaj
A bevonáshoz:
150 g
olvasztott étcsokoládé
40 g
olvasztott fehércsokoládé
A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük az olvasztott vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Közben a krémhez a tojássárgáját, lisztet, porcukrot egy edénybe rakjuk, kikeverjük és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, majd belemorzsoljuk a csokoládét. Csomómentesre keverjük, majd közepes lángon besűrítjük puding állagúra, rárakunk egy fóliadarabot és hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.
Mikor a fánktészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük. A kihűlt krémbe belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat és nyomózsákba töltjük. A fánkok szélén apró lyukat vágunk egy éles, hegyes késsel és belenyomjuk a közepébe a krémet. A töltött fánkokat vízgőz fölött felolvasztott étcsokiba mártjuk és fehércsokival díszítjük a tetejét.

Ha tetszett a Duplacsokis szalagos fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept