Green kitchen

Édesburgonya-pizza

Édesburgonya-pizza

Hozzávalók
A tésztához
235 g
sült édesburgonya
(nyersen, héjastul ez kb. 450 g)
120 g
rizsliszt
40 g
tápióka- vagy kukoricakeményítő
1 mk
1 tk
sütőpor
A tetejére
100 g
sűrű paradicsomszósz
só, bors
oregánó
bazsalikom
200 g
mozzarella sajt
(helyettesíthető növényi sajttal)
20 g
aszalt paradicsom
1 ek
az aszalt paradicsom olajából
50 g
rukkola

Elkészítés

Egy frankó édesburgonya pizza ebédre vagy vacsorára? Ugye, hogy jól hangzik? Mutatjuk, hogyan készítsétek!

Az édesburgonyát héjastul bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. Miután megsült, meghámozzuk, és burgonyanyomóval vagy akár villával összetörjük.

A rizslisztet, a tápiókakeményítőt, a sót és a sütőport elkeverjük, majd a legalább langyosra hűlt édesburgonyával is összedolgozzuk. A tésztát bátran lehet ízesíteni bármilyen kedvelt fűszerrel. 

A tésztát ezután két egyenlő részre osztjuk, majd egy sütőpapíron a kezünkkel óvatosan megfelelő méretűre lapítjuk. Ha túl lapos lenne, gumiszerűbbre sül a tészta, így érdemes kb. 1 centi vastagra hagyni. Tepsire tesszük a sütőpapírral együtt, majd 220 fokra előmelegített sütőben 9-10 percig elősütjük. 

Ezalatt a paradicsomszószt ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd az elősütött tésztára kanalazzuk, és megkenjük vele. Erre halmozzuk a mozzarellaszeleteket, majd az egészet meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával, és rászórjuk az aprított aszalt paradicsomot is. Újabb 7-9 percig sütjük, majd a rukkolát is rászórjuk, és további 1 percre visszatesszük. Végül egy kis friss tört borssal és sóval megszórva tálaljuk.

Édesburgonya-pizza
Édesburgonya-pizza

www.streetkitchen.hu

Ebben a receptben az a tuti, hogy gluténmentes, ráadásul ha elhagyjátok róla a sajtot, még vegán étrendbe is beilleszthető.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 darab 20-22 cm átmérőjű pizzához
A tésztához
235 g
sült édesburgonya
(nyersen, héjastul ez kb. 450 g)
120 g
rizsliszt
40 g
tápióka- vagy kukoricakeményítő
1 mk
1 tk
sütőpor
A tetejére
100 g
sűrű paradicsomszósz
só, bors
oregánó
bazsalikom
200 g
mozzarella sajt
(helyettesíthető növényi sajttal)
20 g
aszalt paradicsom
1 ek
az aszalt paradicsom olajából
50 g
rukkola

Egy frankó édesburgonya pizza ebédre vagy vacsorára? Ugye, hogy jól hangzik? Mutatjuk, hogyan készítsétek!

Az édesburgonyát héjastul bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. Miután megsült, meghámozzuk, és burgonyanyomóval vagy akár villával összetörjük.

A rizslisztet, a tápiókakeményítőt, a sót és a sütőport elkeverjük, majd a legalább langyosra hűlt édesburgonyával is összedolgozzuk. A tésztát bátran lehet ízesíteni bármilyen kedvelt fűszerrel. 

A tésztát ezután két egyenlő részre osztjuk, majd egy sütőpapíron a kezünkkel óvatosan megfelelő méretűre lapítjuk. Ha túl lapos lenne, gumiszerűbbre sül a tészta, így érdemes kb. 1 centi vastagra hagyni. Tepsire tesszük a sütőpapírral együtt, majd 220 fokra előmelegített sütőben 9-10 percig elősütjük. 

Ezalatt a paradicsomszószt ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd az elősütött tésztára kanalazzuk, és megkenjük vele. Erre halmozzuk a mozzarellaszeleteket, majd az egészet meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával, és rászórjuk az aprított aszalt paradicsomot is. Újabb 7-9 percig sütjük, majd a rukkolát is rászórjuk, és további 1 percre visszatesszük. Végül egy kis friss tört borssal és sóval megszórva tálaljuk.

Édesburgonya-pizza
Édesburgonya-pizza

Ha tetszett az Édesburgonya-pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept