Egy frankó édesburgonya pizza ebédre vagy vacsorára? Ugye, hogy jól hangzik? Mutatjuk, hogyan készítsétek!
Az édesburgonyát héjastul bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. Miután megsült, meghámozzuk, és burgonyanyomóval vagy akár villával összetörjük.
A rizslisztet, a tápiókakeményítőt, a sót és a sütőport elkeverjük, majd a legalább langyosra hűlt édesburgonyával is összedolgozzuk. A tésztát bátran lehet ízesíteni bármilyen kedvelt fűszerrel.
A tésztát ezután két egyenlő részre osztjuk, majd egy sütőpapíron a kezünkkel óvatosan megfelelő méretűre lapítjuk. Ha túl lapos lenne, gumiszerűbbre sül a tészta, így érdemes kb. 1 centi vastagra hagyni. Tepsire tesszük a sütőpapírral együtt, majd 220 fokra előmelegített sütőben 9-10 percig elősütjük.
Ezalatt a paradicsomszószt ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd az elősütött tésztára kanalazzuk, és megkenjük vele. Erre halmozzuk a mozzarellaszeleteket, majd az egészet meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával, és rászórjuk az aprított aszalt paradicsomot is. Újabb 7-9 percig sütjük, majd a rukkolát is rászórjuk, és további 1 percre visszatesszük. Végül egy kis friss tört borssal és sóval megszórva tálaljuk.
