Az egyszerű túrós pite tésztájához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a porcukorral, majd hozzákeverjük az apró kockákra vágott vajat, a tojássárgákat, a tejfölt, és összegyúrjuk. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot két sütőpapír között a tepsi aljának méretére nyújtjuk. A tésztalapot a tepsi aljára tesszük úgy, hogy csak az alján maradjon sütőpapír, és 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt elősütjük.
Közben a töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat jól elkeverjük a túróval, a cukorral, a citromhéjjal, a búzadarával és a tejföllel. A fehérjékből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túrós masszába. Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket. A másik tésztagombócból is két sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük a sütőpapír nélkül. Megszurkáljuk villával, és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. Szeletelés előtt mindenképpen hagyjuk kihűlni, csak utána tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Sütési idő: 40 perc