Brutális kaják

Fokhagymás-tejfölössülttarjaburgonyagratinnal

Fokhagymás-tejfölös sült tarja burgonyagratinnal

Hozzávalók
400 g
sertéstarja
füstölt só
bors
1 - 2 ek
olaj
1 ág
rozmaring
2 gerezd
fokhagyma
A burgonyagratinhoz
1 ág
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
2 db
előfőzött, szeletelt burgonya
(nagyobb)
1 tk
füstölt paprika
2 csipet
füstölt só
4 ek
tejföl
100 g
vörös cheddar
bors

Elkészítés

Egy ág rozmaringot és egy gerezd fokhagymát olyan apróra vágunk, amennyire csak tudunk, majd az előfőzött, felszeletelt burgonyára tesszük a füstölt paprikával, füstölt sóval, 2 evőkanál tejföllel és 80 g reszelt cheddarral együtt. Óvatosan összeforgatjuk, és egy kisebb tepsibe tesszük, borsozzuk, a tetejét megszórjuk a maradék cheddarral. 

A tarját megszórjuk füstölt sóval és borssal, majd egy forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a rozmaringgal és a megroppantott fokhagymával. A burgonya tetejére helyezzük a tarjaszeleteket, megkenjük a maradék tejföllel, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Van, amikor nem vágyik az ember másra, csak egy kevés munkával összepattintható ételre, és ez pont ilyen! Nem kell hozzá sok minden, mégis egy teljes értékű étel.

Hozzávalók

2 főre
400 g
sertéstarja
füstölt só
bors
1 - 2 ek
olaj
1 ág
rozmaring
2 gerezd
fokhagyma
A burgonyagratinhoz
1 ág
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
2 db
előfőzött, szeletelt burgonya
(nagyobb)
1 tk
füstölt paprika
2 csipet
füstölt só
4 ek
tejföl
100 g
vörös cheddar
bors

Egy ág rozmaringot és egy gerezd fokhagymát olyan apróra vágunk, amennyire csak tudunk, majd az előfőzött, felszeletelt burgonyára tesszük a füstölt paprikával, füstölt sóval, 2 evőkanál tejföllel és 80 g reszelt cheddarral együtt. Óvatosan összeforgatjuk, és egy kisebb tepsibe tesszük, borsozzuk, a tetejét megszórjuk a maradék cheddarral. 

A tarját megszórjuk füstölt sóval és borssal, majd egy forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a rozmaringgal és a megroppantott fokhagymával. A burgonya tetejére helyezzük a tarjaszeleteket, megkenjük a maradék tejföllel, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Fokhagymás-tejfölös sült tarja burgonyagratinnal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept