Instant

Fűszerescsirkeszárnyakairfryerben

Fűszeres csirkeszárnyak air fryerben

Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
500 g
csirkeszárny
2 ek
liszt
1 tk
sütőpor
só, bors
2 tk
pirospaprika
2 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
chilipehely
A páchoz
150 g
olvasztott vaj
2 ek
paradicsomszósz
3 ek
sriracha csípős szósz
1 ek
méz
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma

Elkészítés

A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a szárnyvégeket, így „v” alakú csirkeszárnyakat kapunk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, sót, borsot, a pirospaprikát, a fokhagyma-granulátumot és a chilit, majd beleforgatjuk a szárnyakat. Az air fryert 200 fokra melegítjük, elhelyezzük benne a szárnyakat, és 16-18 perc alatt aranybarnára készítjük őket.

Amíg sülnek a szárnyak, egy tálban kikeverjük a páchoz az olvasztott vajat, a paradicsomszószt, a sriracha szószt és a mézet. A kész csirkeszárnyakat megmártjuk a pácban, és friss, aprított újhagymával megszórva tálaljuk.

fuszeres-csirkeszarnyak-air-fryerben
Fűszeres csirkeszárnyak air fryerben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ezek a szuper csirkés receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával

Currys csirkemell fűszeres sült répával és fehér spárgával

Rántott csirkecomb sajtos bundában narancsos kuszkuszsalátával

www.streetkitchen.hu

Extrém csípős csirkeszárnyak air fryerben elkészítve! Tökéletes vendégváró falatok, de egy nyári grillezés sztárja is lehet. Az air fryerben ropogósra sül, majd egy olyan pácban fürdetjük meg, amit tényleg csak a csípős ételek kedvelői fognak bírni. Persze, lehet enyhébbre is készíteni, de nem érdemes, ez így a legextrább!

Hozzávalók

2 főre
A csirkeszárnyhoz
500 g
csirkeszárny
2 ek
liszt
1 tk
sütőpor
só, bors
2 tk
pirospaprika
2 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
chilipehely
A páchoz
150 g
olvasztott vaj
2 ek
paradicsomszósz
3 ek
sriracha csípős szósz
1 ek
méz
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma

A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a szárnyvégeket, így „v” alakú csirkeszárnyakat kapunk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, sót, borsot, a pirospaprikát, a fokhagyma-granulátumot és a chilit, majd beleforgatjuk a szárnyakat. Az air fryert 200 fokra melegítjük, elhelyezzük benne a szárnyakat, és 16-18 perc alatt aranybarnára készítjük őket.

Amíg sülnek a szárnyak, egy tálban kikeverjük a páchoz az olvasztott vajat, a paradicsomszószt, a sriracha szószt és a mézet. A kész csirkeszárnyakat megmártjuk a pácban, és friss, aprított újhagymával megszórva tálaljuk.

fuszeres-csirkeszarnyak-air-fryerben
Fűszeres csirkeszárnyak air fryerben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ezek a szuper csirkés receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával

Currys csirkemell fűszeres sült répával és fehér spárgával

Rántott csirkecomb sajtos bundában narancsos kuszkuszsalátával

Ha tetszett a Fűszeres csirkeszárnyak air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept