A gesztenyés pulykavagdalt elkészítéséhez kimérünk 250 ml vizet egy gyorsforralóba, hozzáadunk 1 mokkáskanál sót, beleszórjuk a kölest, és felforraljuk. Alacsony fokozaton 10 percig főzzük fedő alatt, majd még 10 percig 1-es fokozaton, ezután félretesszük kihűlni.
A gesztenye felét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a másik felét morzsalékosra nyomjuk a kés lapjával. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig a szárával együtt felaprítjuk. Minden mehet egy tálba a darált hússal, hozzáadjuk a kölest, a felütött tojásokat, a fűszereket és az olívaolajat is, majd alaposan összekeverjük. A masszát henger alakúra formázzuk, áttesszük egy sütőpapírral borított tepsire, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, ezután a hőmérsékletet 180 fokra emeljük, és további 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sütési idő: 60 perc