Street Kitchen

Görögdinnyéspannacotta

Görögdinnyés panna cotta

Hozzávalók
A panna cottához
500 ml
30%-os habtejszín
100 ml
min. 2.8%-os tej
1
vaníliarúd kikapart magjai
100 g
kristálycukor
7 g
zselatinpor
50 ml
amaretto
A dinnyés részhez
méretű dinnye fele
3
ek. porcukor
fél citrom leve
14 g
zselatinpor

Elkészítés

A görögdinnyés panna cotta úgy készül, hogy először a habtejszínt, a tejet, a vaníliarúd kikapart magjait és a kristálycukrot összemelegítjük egy lábasban. Ne legyen tűzforró, csak olvadjon el a cukor. A zselatint az amarettóba áztatjuk, majd a tejes mixbe keverjük.

A poharakat valamivel kitámasztva megdöntjük, beleöntjük a pannacotta-mixet, utána a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, hogy megkössön a zselatin.

A megtisztított, kockázott dinnyét a cukorral és a citromlével turmixgépben alaposan pürésítjük. A cukor és citromlé mennyisége a dinnyénk ízétől függ.

A dinnyelevet egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk. A kapott 1 liter dinnyeléből 50-100 ml-t kiveszünk, ebbe áztatjuk a zselatint.

A maradék dinnyelevet felmelegítjük, belekeverjük az áztatott zselatint, és hagyjuk hűlni. A kidermedt panna cották tetejére öntjük, amiket már a talpukra fordítva visszateszünk a hűtőbe, amíg megköt a dinnyében a zselatin.

  • előkészítési idő: 5 perc
  • főzési idő: 15 perc
  • pihentetés: 120-180 perc
  • összesen: min. 140 perc
görögdinnyés panna cotta
Görögdinnyés panna cotta

Még több dinnye:

Grillezettdinnye-saláta

Nyári dinnyés koktél

www.streetkitchen.hu

Nagyon nyári, nagyon friss, és jéghidegen az egyik legjobb hűsítő desszert a nagy melegben. Ha eddig azt hitted, hogy a görögdinnyéből alig lehet valamit kihozni, akkor ezt most gondold újra!

Hozzávalók

4 adagra
A panna cottához
500 ml
30%-os habtejszín
100 ml
min. 2.8%-os tej
1
vaníliarúd kikapart magjai
100 g
kristálycukor
7 g
zselatinpor
50 ml
amaretto
A dinnyés részhez
méretű dinnye fele
3
ek. porcukor
fél citrom leve
14 g
zselatinpor

A görögdinnyés panna cotta úgy készül, hogy először a habtejszínt, a tejet, a vaníliarúd kikapart magjait és a kristálycukrot összemelegítjük egy lábasban. Ne legyen tűzforró, csak olvadjon el a cukor. A zselatint az amarettóba áztatjuk, majd a tejes mixbe keverjük.

A poharakat valamivel kitámasztva megdöntjük, beleöntjük a pannacotta-mixet, utána a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, hogy megkössön a zselatin.

A megtisztított, kockázott dinnyét a cukorral és a citromlével turmixgépben alaposan pürésítjük. A cukor és citromlé mennyisége a dinnyénk ízétől függ.

A dinnyelevet egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk. A kapott 1 liter dinnyeléből 50-100 ml-t kiveszünk, ebbe áztatjuk a zselatint.

A maradék dinnyelevet felmelegítjük, belekeverjük az áztatott zselatint, és hagyjuk hűlni. A kidermedt panna cották tetejére öntjük, amiket már a talpukra fordítva visszateszünk a hűtőbe, amíg megköt a dinnyében a zselatin.

  • előkészítési idő: 5 perc
  • főzési idő: 15 perc
  • pihentetés: 120-180 perc
  • összesen: min. 140 perc
görögdinnyés panna cotta
Görögdinnyés panna cotta

Még több dinnye:

Grillezettdinnye-saláta

Nyári dinnyés koktél

Ha tetszett a Görögdinnyés panna cotta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept