Csirkemell receptek

Grillezettcsirke-bruschetta

Grillezett csirke-bruschetta

Hozzávalók
A paradicsomsalátához
1 fej
hagyma
(kb. 140 g / fej)
3 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
0.25 csokor
bazsalikom
2 ek
olívaolaj
2 db
paradicsom
(kb. 125 g / db)
A csirkemellhez
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 mk
mediterrán fűszerkeverék
(zöldfűszeres)
A kevert salátához
200 g
bolti salátamix
só, bors
100 ml
főzőtejszín
(esetleg joghurt)
1 mk
mustár
0.5 db
citrom leve
1 ek
méz
3 ek
olívaolaj

Elkészítés

A grillezett csirke-bruschetta elkészítéséhez először a paradicsomsalátát keverjük be. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átzúzzuk, és egy keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a felaprított bazsalikomot, és összekeverjük az olívaolajjal. A paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a hagymás alappal, majd félretesszük.

A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az olajon erős lángon mindkét oldalát ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A készre sült csirkét megszórjuk a mediterrán fűszerrel, és hagyjuk 5 percig pihenni.

A salátakeveréket megsózzuk, borsozzuk. A tejszínt összekeverjük a mustárral, a citromlével, a mézzel és az olívaolajjal, majd összeforgatjuk a salátával. A csirkékre halmozzuk a paradicsomot, néhány bazsalikomlevéllel díszítjük, és úgy esszük, mint egy szendvicset, mellé pedig a kevert salátát tálaljuk.

grillezett csirke-bruschetta
Grillezett csirke-bruschetta kevert salátával

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Sültcaprese-saláta bruschettával

Watson-féle török bruschetta

www.streetkitchen.hu

Ha fogyókúrára fognám magam, biztos ehhez hasonló vacsikat ennék. Próbáljátok ki ti is! ;)

Hozzávalók

4 főre
A paradicsomsalátához
1 fej
hagyma
(kb. 140 g / fej)
3 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
0.25 csokor
bazsalikom
2 ek
olívaolaj
2 db
paradicsom
(kb. 125 g / db)
A csirkemellhez
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 mk
mediterrán fűszerkeverék
(zöldfűszeres)
A kevert salátához
200 g
bolti salátamix
só, bors
100 ml
főzőtejszín
(esetleg joghurt)
1 mk
mustár
0.5 db
citrom leve
1 ek
méz
3 ek
olívaolaj

A grillezett csirke-bruschetta elkészítéséhez először a paradicsomsalátát keverjük be. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átzúzzuk, és egy keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a felaprított bazsalikomot, és összekeverjük az olívaolajjal. A paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a hagymás alappal, majd félretesszük.

A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az olajon erős lángon mindkét oldalát ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A készre sült csirkét megszórjuk a mediterrán fűszerrel, és hagyjuk 5 percig pihenni.

A salátakeveréket megsózzuk, borsozzuk. A tejszínt összekeverjük a mustárral, a citromlével, a mézzel és az olívaolajjal, majd összeforgatjuk a salátával. A csirkékre halmozzuk a paradicsomot, néhány bazsalikomlevéllel díszítjük, és úgy esszük, mint egy szendvicset, mellé pedig a kevert salátát tálaljuk.

grillezett csirke-bruschetta
Grillezett csirke-bruschetta kevert salátával

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Sültcaprese-saláta bruschettával

Watson-féle török bruschetta

Ha tetszett a Grillezett csirke-bruschetta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept