A grillezett sajtos szendvics elkészítéséhez először az olvasztott vajba szórjuk a borsot és az oregánót, sózzuk, elkeverjük, majd egy nagyobb tálba öntjük. A kenyérszeletek egyik oldalát alaposan belenyomkodjuk a fűszeres vajba, hogy jól beszívja azt.
Lereszeljük a kétféle sajtot, közben közepes lángon egy serpenyőben felhevítjük a szoba-hőmérsékletű vajat, ezután az egyik kenyeret vajas oldalával lefelé a felhevült serpenyőbe helyezzük. Ráhelyezzük a kenyérre a cheddar és trappista sajtot is, majd lefedjük egy másik szelet kenyérrel, ügyelve arra, hogy a vajas fele felfelé nézzen. Egy spatula segítségével kicsit lenyomkodjuk, majd a serpenyőt lefedjük egy fedővel.
2-3 perc elteltével az alsó kenyérszelet szépen megpirult, a sajt elkezdett megolvadni, így megfordítjuk óvatos mozdulattal a szendót. 2-3 percig várunk ennél az oldalnál is, míg a szendvics tökéletesre készül.
Ezalatt pont ki tudjuk keverni a hűsítő tejfölös mártogatóst. A tejfölt egy kisebb tálkába helyezzük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a felaprított újhagymát. Alaposan elkeverjük, majd az időközben elkészült grillezett szendót kivesszük a serpenyőből, frissen tálaljuk, és indulhat is a tunkolás.
Elkészítési idő: 10 perc
