Hozzávalók
Az uborkasalátához
- 1 db kígyóuborka (kb. 250 g/db)
- 1 csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g tejföl
- 10 g porcukor
- 1 - 2 tk 10%-os ételecet
A grillezett trappistához
- 2 szelet trappista sajt (kb. 100g/szelet)
- 4 ek kukoricadara
- 2 - 3 ek olaj
Az összeállításhoz
- 2 db zsemle
Hozzávalók
Az uborkasalátához
- 1 db kígyóuborka (kb. 250 g/db)
- 1 csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g tejföl
- 10 g porcukor
- 1 - 2 tk 10%-os ételecet
A grillezett trappistához
- 2 szelet trappista sajt (kb. 100g/szelet)
- 4 ek kukoricadara
- 2 - 3 ek olaj
Az összeállításhoz
- 2 db zsemle
Az uborkasalátához az uborkát gyaluval vagy egy éles késsel kb. 3 mm vastagságúra vágjuk, majd lesózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét, és egy tálba tesszük. Rányomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot és az ecetet, majd az egészet összekeverjük.
A kb. 1,5 cm-es sajtszeleteket bevizezzük, majd kukoricadarába forgatjuk. Egy serpenyőben közepesen erős lángon olajat hevítünk, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt megsütjük a sajtot.
A zsemléket félbevágjuk, belehelyezzük a sajtot és kanalazunk rá az uborkasalátából, majd befedjük a zsemle másik felével, és már burkolható is a szendvics.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 5 perc
- Összesen: 15 perc
Ha tetszett a 15 perces grillezett trappistás szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a szendvicsek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Aszalt paradicsomos – chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával