Megúszós sütik

Grízescrémebruléegyümölcsraguval

Grízes créme brulée gyümölcsraguval

Hozzávalók
400 ml
tej
2 ek
kristálycukor
1 csipet
1 db
vaníliarúd
50 g
búzadara
2 db
tojás
A gyümölcsraguhoz
80 g
fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
2 ek
kristálycukor
1 mk
őrölt fahéj
0.5 db
citrom
1 tk
keményítő
1 ek
víz
A tetejére
4 tk
barna cukor

Elkészítés

Így készül a grízes créme brulée gyümölcsraguval.

Először egy lábasban elkezdjük felforralni a tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart magjával. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a grízt és sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, lekapcsoljuk a lángot és kb. 80 fokosra hűtjük az alapunkat. A tojásokat szétválasztjuk, és az alaphoz keverjük a sárgájákat, majd a habbá felvert fehérjét is. 

Formákba töltjük a masszát, és hűtőbe rakjuk, amíg teljesen kihűl és megszilárdul.
A raguhoz a fagyasztott gyümölcsöt összeforraljuk a cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és besűrítjük a vízben elkevert keményítővel.
A kihűlt brulée-k tetejére barna cukrot szórunk, és egy szakácsfáklya segítségével rákaramellizáljuk. Kanalazunk rá egy adag gyümölcsragut, és kész is vagyunk.

grizes-creme-brulee-gyumolcsraguval (2)
Grízes créme brulée gyümölcsraguval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtés: kb. 2 óra

Mindenünk a gríz! Jöjjön még pár tutkó recept:

Nagyiféle tejbegrízes rétes

Szuper desszert: grízes tészta felfújt

Meggyes-mákos tejbegríz

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Luxustejbegríznek is nevezhetnénk ezt a fullos desszertet!

Hozzávalók

4 főre
400 ml
tej
2 ek
kristálycukor
1 csipet
1 db
vaníliarúd
50 g
búzadara
2 db
tojás
A gyümölcsraguhoz
80 g
fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
2 ek
kristálycukor
1 mk
őrölt fahéj
0.5 db
citrom
1 tk
keményítő
1 ek
víz
A tetejére
4 tk
barna cukor

Így készül a grízes créme brulée gyümölcsraguval.

Először egy lábasban elkezdjük felforralni a tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart magjával. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a grízt és sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, lekapcsoljuk a lángot és kb. 80 fokosra hűtjük az alapunkat. A tojásokat szétválasztjuk, és az alaphoz keverjük a sárgájákat, majd a habbá felvert fehérjét is. 

Formákba töltjük a masszát, és hűtőbe rakjuk, amíg teljesen kihűl és megszilárdul.
A raguhoz a fagyasztott gyümölcsöt összeforraljuk a cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és besűrítjük a vízben elkevert keményítővel.
A kihűlt brulée-k tetejére barna cukrot szórunk, és egy szakácsfáklya segítségével rákaramellizáljuk. Kanalazunk rá egy adag gyümölcsragut, és kész is vagyunk.

grizes-creme-brulee-gyumolcsraguval (2)
Grízes créme brulée gyümölcsraguval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtés: kb. 2 óra

Mindenünk a gríz! Jöjjön még pár tutkó recept:

Nagyiféle tejbegrízes rétes

Szuper desszert: grízes tészta felfújt

Meggyes-mákos tejbegríz

Ha tetszett a Grízes créme brulée gyümölcsraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept