Hirdetés

Szuper desszert: grízes tészta felfújt

Hozzávalók

4
személyre
100 g búzadara
2 ek olaj
200 ml víz
1 csipet só
400 g metélt tészta
baracklekvár ízlés szerint
20 g liszt
20 g vaj
200 ml tej
4 tojás
70 g porcukor

a forma kikenéséhez

vaj és zsemlemorzsa
Hirdetés

Szuper desszert: grízes tészta felfújt

A lehető legegyszerűbb kaja, mint szuper édesség és torta? Ezt nem hagyhatod ki! Gyermekkor turbó fokozatban a grízes tészta felfújtban! Állat! :D
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
100 g búzadara
2 ek olaj
200 ml víz
1 csipet só
400 g metélt tészta
baracklekvár ízlés szerint
20 g liszt
20 g vaj
200 ml tej
4 tojás
70 g porcukor

a forma kikenéséhez

vaj és zsemlemorzsa

A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. Eközben olajat melegítünk és beleöntjük a búzadarát majd folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk néhány perc alatt. Amint a kívánt színt elértük, felöntjük meleg vízzel és továbbra is állandóan kevergetjük és addig főzzük amíg az összes nedvesség elpárolog belőle. Ekkor belekeverjük a megfőtt és leszűrt tésztát és összeforgatjuk, hogy a búzadara mindenhol bevonja a tésztát. Ízlés szerint cukrozzuk és bőven megkínáljuk baracklekvárral, majd összekeverjük alaposan. Készítünk egy sűrű besamelt úgy hogy a vajat felhevítjük, mehet bele a liszt és rövid pirítás után felöntjük a tejjel és simára keverjük.

4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, amint megvagyunk vele hozzáadjuk a porcukrot, míg a sárgáját vaníliás cukorral simára keverjük. A kész grízes tésztát összekeverjük a tojássárgájával és a besamellel, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Egy kb. 20 centi átmérőjű lábast vagy sütiformát nagyon alaposan kikenünk hideg vajjal és bőven megszórjuk zsemlemorzsával amit egyenletesen eloszlatunk az edényben, majd beleöntjük a grízes tészta masszát. Mehet a sütőbe 180 fokra kb. 25-30 percre és kész, kivehetjük vagy amikor aranybarnára sül és szépen kiemelkedik a tálból.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások