A gyümölcsös palacsinta elkészítéséhez először meghámozzuk a banánt, majd villával püré állagúvá nyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a lisztet, a tejet, a fahéjat, valamint egy pici kókuszzsírt, majd jól összekeverjük. 3 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely felszívja a folyadékot. Végül óvatosan hozzákeverjük a friss gyümölcsöket.
Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk közepes lángon, majd egy pici kókuszzsírt teszünk bele. Mikor felolvadt, belekanalazzuk a massza egy részét, és 3 percig sütjük. Megfordítjuk a palacsintát, a másik oldalát további 2 percig sütjük.
Az elkészült palacsintákat hagyjuk lehűlni, és tálaljuk önmagában vagy akár vaníliás görög joghurttal.
Elkészítési idő: 20 perc

TIPP: Ne fagyasztott gyümikkel dolgozzunk, mert eláztatná a palacsintát. Lehet 1 vagy 2 db, nagy méretű palacsintát is sütni, és sütikiszúróval formázni.
Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!
(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 1 kisgyermek és 1 felnőtt adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)
A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).
Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.
Még több érdekes tartalom:
Darabos ételek a babának – mire figyeljünk?
A sokat vitatott pürés babatáplálás – tényleg szükség van rá?