Megúszós sütik

Házicitromkrém

Házi citromkrém

Hozzávalók
2 db
citrom reszelt héja
100 ml
citromlé
150 g
porcukor
3 db
tojássárgája
1 db
tojás
200 g
hideg felkockázott vaj

Elkészítés
A krémhez forraljuk össze a citromok levét és héját 50 g porcukorral, majd a tojásokat keverjük habosra 100 g porcukorral. Lassú sugárban öntsük a citromos keverékünkhöz a habosat úgy, hogy közben habverővel folyamatosan keverjük. Ezt a „krémet” folytonos keverés mellett hevítsük addig, amíg nem kezd el rotyogni, majd 3 részletben adjuk hozzá a darabokra vágott hideg vajat és keverjük el jól benne. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, adagoljuk üvegcsékbe, majd tároljuk hűtőben.

Tippek a tökéletes citromkrémhez:

  • ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal vagy akár kardamommal is
  • savasságát mascarpone sajtkrémmel ellensúlyozhatjuk (a kész krémet keverjük össze a sajtkrémmel ízlésünknek megfelelően)
  • ha sajtkrémmel kikeverjük, akkor tölthetjük tortába, piskótaroládba, magában pedig akár egy fenséges pite tölteléke is lehet

www.streetkitchen.hu

Egy finom piskóta, vagy egy egyszerűbb kevert süti is úgy a legfinomabb, ha egy jó adag házi lekvárral fogyasztjuk. A citrom savanykás íze pedig egyenesen feldobja a sütemények édes ízét. Szóval ez a házi citromkrém recept jól jöhet, ha már elfogytak otthon a lekvárok.

Hozzávalók

300 ml-hez
2 db
citrom reszelt héja
100 ml
citromlé
150 g
porcukor
3 db
tojássárgája
1 db
tojás
200 g
hideg felkockázott vaj
A krémhez forraljuk össze a citromok levét és héját 50 g porcukorral, majd a tojásokat keverjük habosra 100 g porcukorral. Lassú sugárban öntsük a citromos keverékünkhöz a habosat úgy, hogy közben habverővel folyamatosan keverjük. Ezt a „krémet” folytonos keverés mellett hevítsük addig, amíg nem kezd el rotyogni, majd 3 részletben adjuk hozzá a darabokra vágott hideg vajat és keverjük el jól benne. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, adagoljuk üvegcsékbe, majd tároljuk hűtőben.

Tippek a tökéletes citromkrémhez:

  • ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal vagy akár kardamommal is
  • savasságát mascarpone sajtkrémmel ellensúlyozhatjuk (a kész krémet keverjük össze a sajtkrémmel ízlésünknek megfelelően)
  • ha sajtkrémmel kikeverjük, akkor tölthetjük tortába, piskótaroládba, magában pedig akár egy fenséges pite tölteléke is lehet

Ha tetszett a Házi citromkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept