Street Kitchen

Kamusomlóigaluska

Kamu somlói galuska

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
A krémekhez
500 ml
víz
1
filter fekete tea
5 ek
méz
30 ml
barna rum
100 g
étcsoki
5
tojás
100 g
cukor
10 g
bourbon vaníliás cukor
1 l
tej
100 g
liszt
30 g
kakaópor
50 g
darált dió
A rétegezéshez
250 g
babapiskóta
50 g
mazsola
20 g
durvára vágott dió
1 ek
kakópor
A tálaláshoz
1 tk
cukor

Elkészítés

A csokiöntethez leforrázzuk a fekete teát, ha kicsit hűlt, elkeverjük benne a mézet és a rumot, majd beleáztatjuk a mazsolát, ami majd a rétegek közé kerül. Ha kihűlt, leszűrjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és hozzáadunk annyi rumos teát, hogy sűrű mártás állaga legyen. (A maradék rumos teára még szükség lesz, a babapiskóták mártogatásához.)

A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a cukor másik felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, a cukros tojássárgájához folyamatos keverés közben hozzáadunk 200 ml meleg tejet, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne. Beleöntjük a maradék tejet, és vízgőz fölött krémesre sűrítjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojáshabot, majd 3 részre osztjuk a krémet. A krém egyik részét meghagyjuk vaníliásra, a másikban elkeverjük a kakaóport, a harmadikban pedig a darált diót.

Egy magas falú tál aljában eloszlatjuk a diós krémet, megszórjuk az aprított dióval, majd a babapiskóták felét a maradék rumos teába mártva, sorban egymás mellé tesszük. Jöhet a csokis krémréteg, erre rászórjuk a mazsolát, majd jöhet a maradék rumos teába áztatott babapiskóta. A tetején eloszlatjuk a vaníliás krémet, amit megszórunk kakaóporral. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A tejszínt a cukorral habosra verjük, a desszertet a csokiöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 12 óra
  • Összesen: 40 perc+ pihentetés
kamu somlói galuska
Kamu somlói galuska

Ezek a sütireceptek is érdekelhetnek:

6 perces, tojásmentes mikrós süti

Kamu tiramisu tejbegrízzel - imádni fogod!

www.streetkitchen.hu

Imádjuk a somlói galuskát, de valljuk be, nem tartozik a legegyszerűbb sütik közé. Most egy kicsit módosítottunk az alaprecepten azért, hogy megkaphassa a “megúszós” minősítést: a házi piskótákat bolti babapiskótára cseréltük, visszont a 3-féle szín megjelenik a krémekben: a sima sárga krém mellett van egy diós és egy csokis is, így az összhatás teljesen hozza a somlói feelinget.

Hozzávalók

1 23x23 cm-es formához
200 ml
habtejszín
A krémekhez
500 ml
víz
1
filter fekete tea
5 ek
méz
30 ml
barna rum
100 g
étcsoki
5
tojás
100 g
cukor
10 g
bourbon vaníliás cukor
1 l
tej
100 g
liszt
30 g
kakaópor
50 g
darált dió
A rétegezéshez
250 g
babapiskóta
50 g
mazsola
20 g
durvára vágott dió
1 ek
kakópor
A tálaláshoz
1 tk
cukor

A csokiöntethez leforrázzuk a fekete teát, ha kicsit hűlt, elkeverjük benne a mézet és a rumot, majd beleáztatjuk a mazsolát, ami majd a rétegek közé kerül. Ha kihűlt, leszűrjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és hozzáadunk annyi rumos teát, hogy sűrű mártás állaga legyen. (A maradék rumos teára még szükség lesz, a babapiskóták mártogatásához.)

A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a cukor másik felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, a cukros tojássárgájához folyamatos keverés közben hozzáadunk 200 ml meleg tejet, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne. Beleöntjük a maradék tejet, és vízgőz fölött krémesre sűrítjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojáshabot, majd 3 részre osztjuk a krémet. A krém egyik részét meghagyjuk vaníliásra, a másikban elkeverjük a kakaóport, a harmadikban pedig a darált diót.

Egy magas falú tál aljában eloszlatjuk a diós krémet, megszórjuk az aprított dióval, majd a babapiskóták felét a maradék rumos teába mártva, sorban egymás mellé tesszük. Jöhet a csokis krémréteg, erre rászórjuk a mazsolát, majd jöhet a maradék rumos teába áztatott babapiskóta. A tetején eloszlatjuk a vaníliás krémet, amit megszórunk kakaóporral. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A tejszínt a cukorral habosra verjük, a desszertet a csokiöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 12 óra
  • Összesen: 40 perc+ pihentetés
kamu somlói galuska
Kamu somlói galuska

Ezek a sütireceptek is érdekelhetnek:

6 perces, tojásmentes mikrós süti

Kamu tiramisu tejbegrízzel - imádni fogod!

Ha tetszett a Kamu somlói galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept