Hirdetés

Kamu tiramisu tejbegrízzel - imádni fogod!

Hozzávalók

egy kb.
1
20x15 cm nagyságú edényhez
300 ml kávé
2 ek porcukor
150 g babapiskóta

A krémhez

1 l tej
7 ek búzadara
5 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só

A díszítéshez

2 ek cukrozatlan kakaópor
Hirdetés

Kamu tiramisu tejbegrízzel - imádni fogod!

A tejbegrízt legtöbbször csak reggelire készítjük, de mi lenne ha most egy egész desszert lenne belőle? Mondjuk tiramisu módra? És ha azt mondjuk, hogy a “tira-élmény” így is megvan? Akkor megcsinálnátok? Tudjuk, hogy igen! :P Szóval a hozzávalókat tessék kinyomtatni és irány összerakni ezt a szuper sütit! :P
Hirdetés

Hozzávalók

egy kb.
1
20x15 cm nagyságú edényhez
300 ml kávé
2 ek porcukor
150 g babapiskóta

A krémhez

1 l tej
7 ek búzadara
5 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só

A díszítéshez

2 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez a tejet, búzadarát, cukrot alaposan elkeverjük és főzünk egy hígabb tejbegrízt belőle. Levesszük a tűzről és addig hagyjuk hűlni amíg a tojásokat előkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük a sárgáját pedig egyesével, gyorsan belekeverjük a tejbegrízbe, úgy, hogy ne kapja össze. A tejbegrízes krémet 2-3 percre visszarakjuk a tűzre és picit összefőzzük. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt beleforgatjuk egy spatulával a habbá vert fehérjét.

Az összerakáshoz lefőzzük a kávét,, belekeverjük a porcukrot és belemártjuk egyesével a babapiskótákat. Úgy rakjuk össze az egészet mint a hagyományos tiramisut: a legaljára egy réteg kávéba áztatott babapiskótát rakunk, ráöntjük a krém felét, aztán jöhet még egy réteg babapiskóta és befejezzük a krém másik felével. Hűtőbe rakjuk és 2-3 órát hagyjuk állni. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások