A tésztához a tejet megmelegítjük, belerakunk egy teáskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pihenni pár percig, hogy aktiválódjon az élesztő. A maradék cukrot, lisztet, sót és kardamomot összekeverjük, majd jöhet hozzá a felfutott élesztős tej és az olvasztott vaj is. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, kissé beolajozzuk, és letakarva 40-45 percet pihentetjük. Ezután a tésztát lisztezett felületen kb. 50 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A krém hozzávalóit összekeverjük, és lekenjük vele a tésztát. Behajtjuk az ⅓-áig, majd a másik oldalt erre ráhajtjuk, így 3 réteg lesz egymáson. Elforgatjuk a tésztát 90 fokkal, kicsit még nyújtunk rajta, majd kb 1,5-2 cm vastag sávokat vágunk belőle. Ezeket kicsit megnyújtjuk a kezünkben, majd kétszer-háromszor megtekerjük két ujjunk körül, a tésztasáv végét pedig áttekerjük a csomónk felett, és aláhajtjuk a tésztacsomó belsejébe. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, letakarva 20-30 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre, amíg szépen megsülnek a tekercsek.
A szirup hozzávalóit 1-2 percig forraljuk, majd még melegen lekenjük vele a megsült tekercseket.