Kids

Kedjenoucsirke-elefántcsontpartifűszeresragu

Kedjenou csirke - elefántcsontparti fűszeres ragu

Hozzávalók
2 db
padlizsán
2 fej
vöröshagyma
3
cm gyömbér
2 db
sárga kaliforniai paprika
2 db
piros kaliforniai paprika
4 db
paradicsom
8 gerezd
fokhagyma
8 db
egész csirkecomb
3 ág
friss oregánó
3 ág
friss kakukkfű
1 ek
sűrített paradicsom
2 db
zselés csirke alaplé
1 db
friss chili
4 db
babérlevél
só, bors
A tálaláshoz
8 adag
főtt rizs
4 ek
pirított hagyma
2 db
lime

Elkészítés

A kedjenou csirkéhez a padlizsánt felkockázzuk, a vöröshagymát és a gyömbért finomra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig apróra szeleteljük. A zöldségek kb. kétharmadát egy vasedénybe tesszük.

Rápakoljuk a csirkecombokat, az oregánót, a kakukkfüvet, a sűrített paradicsomot, az alaplé-zselét, a chilit és a babérlevelet, majd beleöntjük a maradék zöldséget is. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 90 percig pároljuk. A csirke mellé főtt rizst tálalunk, amit megszórunk a pirított hagymával és néhány cikk lime-mal dobjuk fel.

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc

kedjenou-csirke
(Fotó: Street Kitchen)

Még több különleges étel az SK Kids kínálatából:

Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta

Buuz, azaz a mongol húsos töltött batyu

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A neve kimondhatatlan, viszont az íze… Sok dolgod nincs vele, csak mindent belepakolsz egy vasedénybe, és onnantól teszi a dolgát!

Hozzávalók

8 főre
2 db
padlizsán
2 fej
vöröshagyma
3
cm gyömbér
2 db
sárga kaliforniai paprika
2 db
piros kaliforniai paprika
4 db
paradicsom
8 gerezd
fokhagyma
8 db
egész csirkecomb
3 ág
friss oregánó
3 ág
friss kakukkfű
1 ek
sűrített paradicsom
2 db
zselés csirke alaplé
1 db
friss chili
4 db
babérlevél
só, bors
A tálaláshoz
8 adag
főtt rizs
4 ek
pirított hagyma
2 db
lime

A kedjenou csirkéhez a padlizsánt felkockázzuk, a vöröshagymát és a gyömbért finomra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig apróra szeleteljük. A zöldségek kb. kétharmadát egy vasedénybe tesszük.

Rápakoljuk a csirkecombokat, az oregánót, a kakukkfüvet, a sűrített paradicsomot, az alaplé-zselét, a chilit és a babérlevelet, majd beleöntjük a maradék zöldséget is. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 90 percig pároljuk. A csirke mellé főtt rizst tálalunk, amit megszórunk a pirított hagymával és néhány cikk lime-mal dobjuk fel.

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc

kedjenou-csirke
(Fotó: Street Kitchen)

Még több különleges étel az SK Kids kínálatából:

Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta

Buuz, azaz a mongol húsos töltött batyu

Ha tetszett a Kedjenou csirke - elefántcsontparti fűszeres ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept