Olcsó ebédek

Lecsósnokedli

Lecsós nokedli
lecsós nokedli, lecsó

Hozzávalók
A nokedlihez
200 g
finomliszt
2 db
tojás
kb. 100 ml víz
A lecsóhoz
100 g
füstölt szalonna
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
kb. 100 ml víz
5 db
paradicsom
(100 g/db)
1 tk
őrölt fűszerpaprika
só, bors
A tálaláshoz
1 db
hegyes-erős paprika
2 ek
tejföl

Elkészítés

A lecsós nokedli elkészítését azzal kezdjük, hogy egy lábasba felteszünk bő, sós vizet forrni. A lisztet, a tojást és a vizet összedolgozzuk és beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére a galuskák, leszűrjük, leöblítjük és felhasználásig félretesszük. 

A lecsóhoz a szalonnát 0,5 cm-es csíkokra vágjuk és közepes hőmérsékleten kisütjük a zsírját, majd félretesszük. 

A zsiradékban kb. 5 perc alatt megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre jöhet a rusztikus, 2-3 cm-es darabokra vágott paprika, amit felöntünk a vízzel és ressre főzzük benne a paprikát. Jöhet hozzá a cikkekre vágott paradicsom és a fűszerpaprika, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig főzzük a lecsót.

A végén összekeverjük a galuskával, tányérokba szedjük és hegyes-erős paprikával, 1-1 kanál tejföllel, illetve a kisütött szalonnapörccel tálaljuk.

lecsos-nokedli-2
Lecsós nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több izgalmas lecsóvariáció:

Bulguros lecsó

Kolbászos-lecsós tarhonya

Rizses lecsó virslivel turbózva

www.streetkitchen.hu

Nálunk valamiért a kertészgaluska nevet kapta ez az étel. Annyira azért nem bonyolult kisilabizálni, hogy miért is…. Ettől nem lesz energiahiányod, az biztos! 🙂

Hozzávalók

2 főre
A nokedlihez
200 g
finomliszt
2 db
tojás
kb. 100 ml víz
A lecsóhoz
100 g
füstölt szalonna
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
kb. 100 ml víz
5 db
paradicsom
(100 g/db)
1 tk
őrölt fűszerpaprika
só, bors
A tálaláshoz
1 db
hegyes-erős paprika
2 ek
tejföl

A lecsós nokedli elkészítését azzal kezdjük, hogy egy lábasba felteszünk bő, sós vizet forrni. A lisztet, a tojást és a vizet összedolgozzuk és beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére a galuskák, leszűrjük, leöblítjük és felhasználásig félretesszük. 

A lecsóhoz a szalonnát 0,5 cm-es csíkokra vágjuk és közepes hőmérsékleten kisütjük a zsírját, majd félretesszük. 

A zsiradékban kb. 5 perc alatt megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre jöhet a rusztikus, 2-3 cm-es darabokra vágott paprika, amit felöntünk a vízzel és ressre főzzük benne a paprikát. Jöhet hozzá a cikkekre vágott paradicsom és a fűszerpaprika, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig főzzük a lecsót.

A végén összekeverjük a galuskával, tányérokba szedjük és hegyes-erős paprikával, 1-1 kanál tejföllel, illetve a kisütött szalonnapörccel tálaljuk.

lecsos-nokedli-2
Lecsós nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több izgalmas lecsóvariáció:

Bulguros lecsó

Kolbászos-lecsós tarhonya

Rizses lecsó virslivel turbózva

Ha tetszett a Lecsós nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept