A tésztához a tejet megmelegítjük, belerakunk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percet pihentetjük, hogy felfusson. Egy üstbe rakjuk a kétféle lisztet, a sót, a maradék cukrot, a mákot és a tojásokat, majd ráöntjük az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat, és szépen kidolgozzuk a tésztánkat. Ezután visszarakjuk az üstbe/tálba, és letakarva, meleg helyen 40-50 percig kelesztjük.
Közben a befőttet leszűrjük, 150 ml meggylevet viszont megtartunk, amiben elkeverjük a keményítőt, és folyamatos keverés mellett, vízgőz fölött kissé besűrítjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A tésztát 40 x 25 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük a hosszabbik oldala mentén. Szeletekre vágjuk, és egy nagy, vagy két kisebb sütőtálba rakjuk őket. Kelni hagyjuk kb. 30-35 percen át, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre. Mikor kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.
