A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kb. 30 cm-es rúddá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és mélyhűtőbe rakjuk 1-1,5 órára. Mikor megdermedt, éles késsel kb. 2-3 mm vékonyra szeleteljük, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Klasszikus, ropogós, kávé mellé tökéletesen illő keksz, amely fémdobozba rakva sokáig eláll (már ha kibírja sokáig). Ha szeretitek a fűszeresebb kekszeket, rakhattok még bele kevés őrölt gyömbért vagy akár szegfűszeget is. ;)
Hozzávalók
40 db kekszhez
115 g
szoba-hőmérsékletű vaj
200 g
barna cukor
1 ek
vaníliás cukor
80 ml
víz
325 g
liszt
0.25 tk
sütőpor
1 csipet
fahéj
(nagy)
90 g
szeletelt mandula
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kb. 30 cm-es rúddá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és mélyhűtőbe rakjuk 1-1,5 órára. Mikor megdermedt, éles késsel kb. 2-3 mm vékonyra szeleteljük, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Ha tetszett a Mandulás ropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!