Street Kitchen

Marsalaboros-csirkemájkrémescrostini

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Hozzávalók
500 g
csirkemáj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
400 ml
marsala bor
1 csokor
rozmaring
1 csokor
kakukkfű
1 csokor
só, bors
A tálaláshoz
ciabatta
80 g
vaj

Elkészítés

A marsala boros-csirkemájkrémes crostini elkészítéséhez a megtisztított csirkemájat a szeletelt hagymával és fokhagymával magas hőmérsékleten barnára pirítjuk az olajon, majd felöntjük a marsala borral (vigyázzunk, mert magas alkoholtartalma miatt belobbanhat). Addig forraljuk, amíg a felére nem redukálódott a folyadék. Ekkor beletépkedjük a fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk, és turmixgépben pürésítjük. 

A végén hozzádobjuk a vajat, azzal is összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és hűtőbe tesszük. 

Pirított ciabattával fogyasztjuk.

marsala boros-csirkemájkrémes crostini

www.streetkitchen.hu

A marsala egy édes olasz bor, ami nagyon különleges ízt tud adni mindenféle kajának - most éppen csirkemájkrémet turbóztam vele, amiből így máris egy nagyon király ünnepi előétel lesz!

Hozzávalók

5 - 10 főre
500 g
csirkemáj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
400 ml
marsala bor
1 csokor
rozmaring
1 csokor
kakukkfű
1 csokor
só, bors
A tálaláshoz
ciabatta
80 g
vaj

A marsala boros-csirkemájkrémes crostini elkészítéséhez a megtisztított csirkemájat a szeletelt hagymával és fokhagymával magas hőmérsékleten barnára pirítjuk az olajon, majd felöntjük a marsala borral (vigyázzunk, mert magas alkoholtartalma miatt belobbanhat). Addig forraljuk, amíg a felére nem redukálódott a folyadék. Ekkor beletépkedjük a fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk, és turmixgépben pürésítjük. 

A végén hozzádobjuk a vajat, azzal is összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és hűtőbe tesszük. 

Pirított ciabattával fogyasztjuk.

marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Ha tetszett a Marsala boros-csirkemájkrémes crostini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept