A medvehagymás pizza elkészítéséhez a pontosan kimért alapanyagokat kézmeleg vízzel összedolgozzuk, majd 10 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 3 órát kelesztjük, de igazán jó eredményt hideg, lassú kelesztéssel érhetünk el, esetleg hűtőszekrényben, melynek időtartama 24-48 óra. Kelesztés után kiadagoljuk a tésztát 4 egyenlő részre, kerekre formázzuk, és lefedett, vékonyan beolajozott tálcán 3-5 órán át hagyjuk újra kelni.
A medvehagymából néhány levelet félreteszünk, a többit finomra vágjuk, összekeverjük a reszelt gorgonzolával és a parmezánnal. A passatát összekeverjük a sóval és az oregánóval.
Megszórjuk a munkafelületet kukoricaliszttel, ráhelyezzük a megkelt pizzatésztát, és a kívánt méretre formázzuk. Megkenjük 4 evőkanál ízesített paradicsomszósszal, és eloszlatjuk rajta a gorgonzolás feltétet. 230 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Amint kivesszük a sütőből a pizzát, rádobjuk a félretett medvehagyma-leveleket.
Tipp: Ha lehet, alkalmazzunk pizzakövet, ha a forró kőre helyezzük a tésztát, várható, hogy 9 perc alatt elkészül. Ha a sütőt 250 fokra fűtjük, és pizzakövet is használunk, jelentősen csökken a sütési idő, és jobb minőségű pizzát kapunk.

Előkészítési idő: 15 perc
Kelesztés: min. 6 óra
Sütés: 12-15 perc/db