Hirdetés

Diavolo pizza

Hozzávalók

3
darab kb. 28 cm-es pizzához
+

A tésztához

25 g friss élesztő
300 ml langyos víz
1 tk cukor
500 g liszt
15 g só
2 ek olaj
200 g pizzamozzarella

A szószhoz

2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
300 ml passata
só, bors
2 tk szárított oregánó
1 csokor friss vagy 2 tk szárított bazsalikom

A feltéthez

200 g mozzarella
150 g szeletelt paprikás szalámi
9 db jalapeno paprika
200 g csiperkegomba
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Diavolo pizza

Nyakunkon az olimpia! Mi sem jobb annál, mikor a magyaroknak egy szelet finom pizzával a kezünkben kántálhatjuk azt, hogy RIA-RIA HUNGÁRIA. És attól sem kell tartani, hogy a tányérokon landol a pizza széle, hisz a benne rejlő sajt ellenállhatatlanná teszi. Maximum az izgalomtól fog kiesni a kezünkből, az meg belefér. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

3
darab kb. 28 cm-es pizzához
+

A tésztához

25 g friss élesztő
300 ml langyos víz
1 tk cukor
500 g liszt
15 g só
2 ek olaj
200 g pizzamozzarella

A szószhoz

2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
300 ml passata
só, bors
2 tk szárított oregánó
1 csokor friss vagy 2 tk szárított bazsalikom

A feltéthez

200 g mozzarella
150 g szeletelt paprikás szalámi
9 db jalapeno paprika
200 g csiperkegomba
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Pizzatészta:

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és hagyjuk 10-15 percet állni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet kézzel vagy dagasztógéppel kidagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, és hagyjuk 50-60 percet állni, hogy megkeljen a tészta.

Pizzaszósz:

A pizzaszószhoz közepes lángon olajat hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd ráöntjük a passatát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük az oregánót és a felaprított, friss bazsalikomot is. Ha esetleg nincs friss, nyugodtan használhattok szárítottat. Az egészet összeforraljuk, és félretesszük.

Ha megkelt a tészta, 3 részre osztjuk, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. A sajtot 1 cm vastag és kb. 5 cm hosszú hasábokra vágjuk, és a tészta szélére helyezzük egyesével, majd egyszer ráhajtjuk a tészta szélét. Mikor körbeértünk, még egyet hajtunk a tészta szélén, hogy a sajt biztosan ne folyjon ki a sütés során. 

Megkenjük a tésztát a paradicsomos szósszal, megszórjuk a reszelt mozzarellával, ráhelyezzük a szalámit, a paprikát és a gombát.

Sütés:

A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd a sütőtepsit betesszük, hogy alaposan átforrósodjon. Mikor már forró, a pizzát egy lapát segítségével ráemeljük. Ha nincs ekkora lapátunk, célszerű sütőpapíron dolgozni, és azt áthúzni a tepsire, mert félő, hogy ha kézzel emeljük át a pizzát, akkor szétesik. 15 perc alatt a sütőben készre sütjük.

  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetés: 60 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Összesen: 95 perc
diavolo pizza
Diavolo pizza

Ha tetszett a diavolo pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?