A mákos palacsinta elkészítését a palacsintatésztával kezdjük. A palacsinta hozzávalóit, a mák kivételével, egy tálba tesszük, és egy botmixerrel homogén masszává zúzzuk. Ekkor belekeverjük a mákot, és hagyjuk állni 15-20 percig.
A mákos töltelékhez egy lábasban elkeverjük a pudingport és a cukrot a tejjel, és beletesszük a mákot. Sűrű pudingot főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.
A meggyes töltelékhez a meggyet egy lábasba tesszük a fahéjjal, a porcukorral és a vízzel, felforraljuk, majd 3 perc főzés után leturmixoljuk. A keményítőt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, és belerakjuk a meggypürébe. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ha szeretnénk, egy szűrőn átpasszírozhatjuk, hogy ne maradjon csomós. A pudingport elkeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrű pudinggá főzzük egy lábasban, majd belekeverjük a meggypürét, és hagyjuk kihűlni.
A palacsintákat enyhén olajozott serpenyőben megsütjük, kb. 10 darab lesz belőle. A töltelékekből teszünk egy keveset a kisült tésztába, feltekerjük, és ha szeretjük, megszórhatjuk porcukorral.

Elkészítési idő: 60 perc