Brutális kaják

Mézes-chilisoldalasvelesültzellerrel

Mézes-chilis oldalas vele sült zellerrel

Hozzávalók
A húshoz
1 kg
oldalas darabokban
A mázhoz
2 db
piros chilipaprika
(nagy)
4 gerezd
fokhagyma
1
kis fej hagyma
3 ek
méz
1 ek
fehérborecet
5 ek
olaj
só, bors
A zellerhez
2 fej
zeller
(nagyobb)
1 csokor
friss zsálya
só, bors
1 db
citrom
2 ek
olaj

Elkészítés

A sült oldalas mázának hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk, majd összeforgatjuk vele a húst. Ha van időnk, akár egy éjszakát is hagyhatjuk állni, de egyből is süthetjük. 

A zellert megtisztítjuk, 6-7 cm-es darabokra/cikkekre vágjuk, összekeverjük az apróra vágott zsályával, sóval, borssal, egy egész citrom reszelt héjával és a felének a levével, illetve az olajjal, majd egy sütőtepsibe tesszük, és rápakoljuk a húst. Nem fogja felvenni az összes mázat, ami megmarad, rákenjük, amikor lekerül róla a fólia. Lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, majd kivesszük, lekenjük a maradék mázzal, és visszarakjuk még egy fél órára. 

Jó, ha ez az 1 kg hús kisebb darabokban van, mert úgy hamarabb elkészül. Ha nagyobb darabokban van, legalább fél órával tovább kell sütni lefedve. 

Tálaláskor szedjünk a tányérra zöldséget és húst is, majd locsoljuk meg egy kis szafttal.

Mézes chilis oldalas vele sült zellerrel
Mézes chilis oldalas vele sült zellerrel

 

www.streetkitchen.hu

Nem eszem sok húst, sőt a csirkecombot sem szeretem, de a lassan sült oldalas az egyik kedvencem. Aki nem annyira szereti a csípőset, ajánlom, hogy szedje ki a paprika magházát, és csak a chili „húsát” használja fel, mert így nem csípős, hanem inkább csak pikáns lesz.

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
1 kg
oldalas darabokban
A mázhoz
2 db
piros chilipaprika
(nagy)
4 gerezd
fokhagyma
1
kis fej hagyma
3 ek
méz
1 ek
fehérborecet
5 ek
olaj
só, bors
A zellerhez
2 fej
zeller
(nagyobb)
1 csokor
friss zsálya
só, bors
1 db
citrom
2 ek
olaj

A sült oldalas mázának hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk, majd összeforgatjuk vele a húst. Ha van időnk, akár egy éjszakát is hagyhatjuk állni, de egyből is süthetjük. 

A zellert megtisztítjuk, 6-7 cm-es darabokra/cikkekre vágjuk, összekeverjük az apróra vágott zsályával, sóval, borssal, egy egész citrom reszelt héjával és a felének a levével, illetve az olajjal, majd egy sütőtepsibe tesszük, és rápakoljuk a húst. Nem fogja felvenni az összes mázat, ami megmarad, rákenjük, amikor lekerül róla a fólia. Lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, majd kivesszük, lekenjük a maradék mázzal, és visszarakjuk még egy fél órára. 

Jó, ha ez az 1 kg hús kisebb darabokban van, mert úgy hamarabb elkészül. Ha nagyobb darabokban van, legalább fél órával tovább kell sütni lefedve. 

Tálaláskor szedjünk a tányérra zöldséget és húst is, majd locsoljuk meg egy kis szafttal.

Mézes chilis oldalas vele sült zellerrel
Mézes chilis oldalas vele sült zellerrel

 

Ha tetszett a Mézes-chilis oldalas vele sült zellerrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept