Fitt tészták

PastaallaNormafittrántotthússal

Pasta alla Norma fitt rántott hússal

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
padlizsán
só, bors
1 tk
chilipor
120 ml
fehérbor
1 csokor
bazsalikom
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
120 g
parmezán
2 szelet
csirkemellfilé
(200 g/szelet)
100 g
teljes kiőrlésű liszt
2 db
tojás
200 g
apró szemű zabpehely
300 g
teljes kiőrlésű spagetti
3 ek
étolaj

Elkészítés

A pasta alla Norma első lépéseként a tésztát lobogó sós vízben kb. 8 perc alatt al dentére, azaz fogkeményre főzzük. Mielőtt leszűrnénk, a főzővizéből félreteszünk 300 ml-t. 

Egy lábasban olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Mehet hozzá a szeletelt fokhagyma, majd a meghámozott, felkockázott padlizsán is. Pirítjuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk chiliporral. Felöntjük a fehérborral, amivel 5 percig forraljuk, míg elpárolog az alkoholtartalma. 

A raguhoz öntjük a félretett tésztafőzővizet, hozzáadjuk a friss bazsalikomot (amiből egy keveset félreteszünk a tálaláshoz) és a paradicsomot is, és 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a reszelt parmezán háromnegyede, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Beleforgatjuk a tésztát és tálalásig félrerakjuk.

A csirkemelleket sózzuk és megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és végül a zabpehelyben. Sütőpapírral bélelt, 180 fokra melegített air fryerbe dobjuk és 20 perc alatt készre sütjük. A tésztát tányérba szedjük, a tetejére pakoljuk a felvágott rántott húst, és megszórjuk a maradék parmezánnal és pár levél friss bazsalikommal díszítjük.

pasta-alla-norma-2
Pasta alla Norma (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több frankó padlizsános tészta vár az oldalunkon:

Pikáns padlizsános tészta

Triplán padlizsános házi tortellini

Vega padlizsános lasagne

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy krémes, padlizsános-paradicsomos tészta, amihez egy fitt rántott hús is dukál, hogy igazán fullos töltés legyen ez a kaja.

Hozzávalók

2 főre
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
padlizsán
só, bors
1 tk
chilipor
120 ml
fehérbor
1 csokor
bazsalikom
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
120 g
parmezán
2 szelet
csirkemellfilé
(200 g/szelet)
100 g
teljes kiőrlésű liszt
2 db
tojás
200 g
apró szemű zabpehely
300 g
teljes kiőrlésű spagetti
3 ek
étolaj

A pasta alla Norma első lépéseként a tésztát lobogó sós vízben kb. 8 perc alatt al dentére, azaz fogkeményre főzzük. Mielőtt leszűrnénk, a főzővizéből félreteszünk 300 ml-t. 

Egy lábasban olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Mehet hozzá a szeletelt fokhagyma, majd a meghámozott, felkockázott padlizsán is. Pirítjuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk chiliporral. Felöntjük a fehérborral, amivel 5 percig forraljuk, míg elpárolog az alkoholtartalma. 

A raguhoz öntjük a félretett tésztafőzővizet, hozzáadjuk a friss bazsalikomot (amiből egy keveset félreteszünk a tálaláshoz) és a paradicsomot is, és 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a reszelt parmezán háromnegyede, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Beleforgatjuk a tésztát és tálalásig félrerakjuk.

A csirkemelleket sózzuk és megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és végül a zabpehelyben. Sütőpapírral bélelt, 180 fokra melegített air fryerbe dobjuk és 20 perc alatt készre sütjük. A tésztát tányérba szedjük, a tetejére pakoljuk a felvágott rántott húst, és megszórjuk a maradék parmezánnal és pár levél friss bazsalikommal díszítjük.

pasta-alla-norma-2
Pasta alla Norma (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több frankó padlizsános tészta vár az oldalunkon:

Pikáns padlizsános tészta

Triplán padlizsános házi tortellini

Vega padlizsános lasagne

Ha tetszett a Pasta alla Norma fitt rántott hússal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept