Street food

Rántottújhagymakéksajtmártással

Rántott újhagyma kéksajtmártással

Hozzávalók
2 csokor
újhagyma
100 g
liszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
1 tk
fokhagymapor
1 tk
0.5 tk
chilipor
olaj a sütéshez
A kéksajtmártáshoz
300 ml
tej
2 ek
liszt
100 g
kéksajt
50 g
vaj

Elkészítés
Az újhagymákat megmossuk és a zöldjükből annyit vágunk le, hogy egyenlő, nagyjából 15 centis darabokat kapjunk. Forró vízben 2-3 percig főzzük, majd jeges vízbe dobjuk a hagymákat és amint lehűlnek minden nedvességet leitatunk róluk papírtörlő segítségével. Közben elkészítjük a sajtmártást: a vajat egy edényben felolvasztjuk és mehet rá a liszt, és habverővel alaposan kevergetve kb. 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beleöntjük a tejet és továbbra is folyamatosan keverve, addig főzzük közepes lángon, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor  mehet bele a szétmorzsolt kéksajt és ezzel együtt addig főzzük, amíg homogén nem lesz a mártás.
A bundázáshoz a lisztbe sót, fokhagymaport és chilit teszünk és a hagymákat a szokásos módon liszt- tojás- zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, majd 170 fokos olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük őket. A kéksajtmártással tálaljuk.
Ha tetszett a rántott újhagyma receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Azt hitted, csak vicc! Dehogy: igazi mártogatós, vendégvárós, mindentkirántós bulikaja. Ki kell próbálni, azt mondom!

Hozzávalók

4 főre
2 csokor
újhagyma
100 g
liszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
1 tk
fokhagymapor
1 tk
0.5 tk
chilipor
olaj a sütéshez
A kéksajtmártáshoz
300 ml
tej
2 ek
liszt
100 g
kéksajt
50 g
vaj
Az újhagymákat megmossuk és a zöldjükből annyit vágunk le, hogy egyenlő, nagyjából 15 centis darabokat kapjunk. Forró vízben 2-3 percig főzzük, majd jeges vízbe dobjuk a hagymákat és amint lehűlnek minden nedvességet leitatunk róluk papírtörlő segítségével. Közben elkészítjük a sajtmártást: a vajat egy edényben felolvasztjuk és mehet rá a liszt, és habverővel alaposan kevergetve kb. 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beleöntjük a tejet és továbbra is folyamatosan keverve, addig főzzük közepes lángon, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor  mehet bele a szétmorzsolt kéksajt és ezzel együtt addig főzzük, amíg homogén nem lesz a mártás.
A bundázáshoz a lisztbe sót, fokhagymaport és chilit teszünk és a hagymákat a szokásos módon liszt- tojás- zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, majd 170 fokos olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük őket. A kéksajtmártással tálaljuk.
Ha tetszett a rántott újhagyma receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Rántott újhagyma kéksajtmártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept