A búzadarát összekeverjük a joghurttal, és állni hagyjuk egy órán át.
A száraz összetevőket, tehát a pudingport, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojásokkal, majd összeforgatjuk a joghurtos résszel is. Ezután a száraz összetevőket is belekeverjük.
A lecsepegtetett szilvákat kicsit összevágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a két evőkanálnyi cukrot az aljára szórjuk, majd ráfektetjük a szilvákat is, és végül nyakon öntjük a süteménymasszával.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Felvágás előtt legalább langyosra hagyjuk hűlni, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
