A vajdasági sós első lépéseként a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tejet és az élesztőt egy dagasztótálba tesszük, és géppel vagy kézzel elkezdjük összegyúrni. 7 perc dagasztás után hozzáadjuk a sót, és további 2 percig dagasztjuk.
Addig a töltelékhez a szobahőmérsékletű vajban elkeverjük a tojássárgákat, a reszelt sajtot, és megsózzuk. Nem hagyjuk kelni a tésztát, hanem kettészedjük, és kb. 0,5 cm vastag téglalapokra nyújtjuk. Mindkét tésztát megkenjük a vajas krémmel, majd a hosszabbik oldaltól indulva feltekerjük, és 2 cm-es szeleteket vágunk belőle.
Az így kapott kis csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, tetszőlegesen megszórjuk a napraforgómaggal, illetve a reszelt sajttal, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 20 perc