Húsételek

Vörösborbanpácoltsertéstarjamediterránparadicsomsalátával

Vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával

Hozzávalók
A húshoz
200 ml
száraz vörösbor
200 ml
passata
30 ml
worcestershire-szósz
3 gerezd
fokhagyma
600 g
szeletelt sertéstarja
só, bors
A salátához
200 g
bulgur
1 db
padlizsán
(400 g/db)
4 ek
étolaj
2 ek
mediterrán fűszerkeverék
500 g
színes koktélparadicsom
A tálaláshoz
200 g
feta sajt
1 db
citrom
1 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

Vörösborban pácolt sertéstarja:

A vörösborban pácolt sertéstarja első lépéseként a páchoz egy tálban összekeverjük a vörösbort, a passatát, a Worchestershire-szószt és a reszelt fokhagymát. A hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, beletesszük a pácba, és minimum 1, maximum 3 órára benne hagyjuk. (Ez itt most azért fontos, mert hosszabb pácolásnál a sav nagyon „megmarná” a húst, ami már nem biztos, hogy jól állna neki.) Természetesen hűtőbe téve, mert ahogy nekünk sem, a húsnak sem tesz jót a forróság. 

Mediterrán paradicsomsaláta:

A bulgurt átmossuk és dupla mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lehűtjük. A padlizsánt 1 cm-es kockákra vágjuk. A rostlapra locsolunk egy kevés olajat, és időnként átkeverve 3-4 perc alatt megsütjük rajta a padlizsánt. Sütés közben sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverék kb. felével. Ha megsült, egy tálba szedjük. 

Pótoljuk az olajat, majd jöhetnek a koktélparadicsomok. Ezeket is sózzuk és megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel, majd pirítás után szintén egy tálba szedjük. A lehűtött bulgurhoz keverjük a megsült padlizsánt és paradicsomokat.

Sütés és tálalás:

A tarját sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, majd a forró grillcsrácsra helyezve, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Amikor megsültek a húsok, levesszük őket a rácsról, és szeletelés előtt legalább 5, de akár 8 percet is pihentetjük. 

Tányérba szedjük a salátát, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, reszelünk rá citromhéjat és frissen aprított bazsalikommal is megszórjuk, végül mellé helyezzük a húst is. 

vorosborban-pacolt-sertestarja
Vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A vörösbort nem csak meginni érdemes, hiszen szuper pácot is készíthetünk belőle. Rendkívül jól áll a vörösbor savassága a tarjának.

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
200 ml
száraz vörösbor
200 ml
passata
30 ml
worcestershire-szósz
3 gerezd
fokhagyma
600 g
szeletelt sertéstarja
só, bors
A salátához
200 g
bulgur
1 db
padlizsán
(400 g/db)
4 ek
étolaj
2 ek
mediterrán fűszerkeverék
500 g
színes koktélparadicsom
A tálaláshoz
200 g
feta sajt
1 db
citrom
1 csokor
friss bazsalikom

Vörösborban pácolt sertéstarja:

A vörösborban pácolt sertéstarja első lépéseként a páchoz egy tálban összekeverjük a vörösbort, a passatát, a Worchestershire-szószt és a reszelt fokhagymát. A hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, beletesszük a pácba, és minimum 1, maximum 3 órára benne hagyjuk. (Ez itt most azért fontos, mert hosszabb pácolásnál a sav nagyon „megmarná” a húst, ami már nem biztos, hogy jól állna neki.) Természetesen hűtőbe téve, mert ahogy nekünk sem, a húsnak sem tesz jót a forróság. 

Mediterrán paradicsomsaláta:

A bulgurt átmossuk és dupla mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lehűtjük. A padlizsánt 1 cm-es kockákra vágjuk. A rostlapra locsolunk egy kevés olajat, és időnként átkeverve 3-4 perc alatt megsütjük rajta a padlizsánt. Sütés közben sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverék kb. felével. Ha megsült, egy tálba szedjük. 

Pótoljuk az olajat, majd jöhetnek a koktélparadicsomok. Ezeket is sózzuk és megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel, majd pirítás után szintén egy tálba szedjük. A lehűtött bulgurhoz keverjük a megsült padlizsánt és paradicsomokat.

Sütés és tálalás:

A tarját sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, majd a forró grillcsrácsra helyezve, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Amikor megsültek a húsok, levesszük őket a rácsról, és szeletelés előtt legalább 5, de akár 8 percet is pihentetjük. 

Tányérba szedjük a salátát, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, reszelünk rá citromhéjat és frissen aprított bazsalikommal is megszórjuk, végül mellé helyezzük a húst is. 

vorosborban-pacolt-sertestarja
Vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept