A vörösboros red velvet torta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, szódabikarbóna, fahéj) egy tálban összekeverjük. A vajat és a kétféle cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is kicsit habosítjuk, majd mehet bele az ecet és a vörösbor, és folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a száraz összetevőket.
3 db, 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Sütés után hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formákból, és rácson teljesen kihűtjük a tésztákat.
A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk, a mascarponét habverővel, magas fokozaton stabil krémalappá habosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a vaníliát és a fehér csokit, átkeverjük, és megtöltjük vele a tortalapokat úgy, hogy a díszítéshez is maradjon.
Érdemes a rétegezés után fagyasztóba vagy hűtőbe dobni a tortát kis időre, hogy szépen, stabilan megálljon díszítéskor. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, feldíszítjük vele a tortát, és kevés liofilizált málnával is megszórhatjuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütés: 40 perc
- Pihentetés, hűtés: 2 óra