Szendvics

Tépettcsirkésszendvicssajtoskáposztasalátával

Tépett csirkés szendvics sajtos káposztasalátával

Hozzávalók
800 g
csirkemellfilé
4 db
hamburgerbuci
A BBQ szószhoz
0.5 fej
vöröshagyma
500 g
passata (passzírozott paradicsom)
3 ek
barna cukor
1 ek
worcester szósz
1 ek
folyékony füst
1 ek
almaecet
1 tk
cayenne bors
chilipehely ízlés szerint
1 ek
1 tk
bors
1 tk
mustár
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
füstölt paprika
A salátához
1 fej
fehér káposzta (kb. 400 g)
1 szál
sárgarépa
1 fej
lilahagyma (kicsi)
80 g
érett cheddar sajt
Az öntethez
150 g
majonéz
30 g
natúr joghurt
só, bors
1 tk
almaecet
1 tk
mustár
1 kis csokor
metélőhagyma
citromlé
Az édesburgonya-hasábhoz
2 db
édesburgonya
1 ek
kukoricakeményítő
2 ek
olaj
só, bors
50 g
vaj

Elkészítés
A BBQ szósz hozzávalóit egy sütőtálban összekeverjük és beletesszük a megtisztított csirkemellet. Szorosan lefedjük alufóliával és 150 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 3 órán keresztül sütjük. A salátához az öntet hozzávalóit homogén állagúra keverjük, az apróra vágott snidlinget is hozzáadjuk. A káposztát vékony szálakra vágjuk, a répát a nagy, a sajtot pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk. Csak fogyasztás előtt keverjük össze a zöldségeket az öntettel, hogy ropogósak maradjanak. Ha a hús ideje letelt, akkor a pulton pihentetjük 10-15 percet, anélkül, hogy a fóliát levennénk róla.
image does not exist

www.streetkitchen.hu

Az isteni BBQ pulled pork soványabb, egészségesebb változata, ami szintén függőséget okoz. Mellékelve egy szuper káposztasali és a tökéletes, kívül roppanós, belül ragacsos sült édesburgonya receptje. Szaftból és ízekből nincs hiány!

Hozzávalók

4 főre
800 g
csirkemellfilé
4 db
hamburgerbuci
A BBQ szószhoz
0.5 fej
vöröshagyma
500 g
passata (passzírozott paradicsom)
3 ek
barna cukor
1 ek
worcester szósz
1 ek
folyékony füst
1 ek
almaecet
1 tk
cayenne bors
chilipehely ízlés szerint
1 ek
1 tk
bors
1 tk
mustár
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
füstölt paprika
A salátához
1 fej
fehér káposzta (kb. 400 g)
1 szál
sárgarépa
1 fej
lilahagyma (kicsi)
80 g
érett cheddar sajt
Az öntethez
150 g
majonéz
30 g
natúr joghurt
só, bors
1 tk
almaecet
1 tk
mustár
1 kis csokor
metélőhagyma
citromlé
Az édesburgonya-hasábhoz
2 db
édesburgonya
1 ek
kukoricakeményítő
2 ek
olaj
só, bors
50 g
vaj
A BBQ szósz hozzávalóit egy sütőtálban összekeverjük és beletesszük a megtisztított csirkemellet. Szorosan lefedjük alufóliával és 150 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 3 órán keresztül sütjük. A salátához az öntet hozzávalóit homogén állagúra keverjük, az apróra vágott snidlinget is hozzáadjuk. A káposztát vékony szálakra vágjuk, a répát a nagy, a sajtot pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk. Csak fogyasztás előtt keverjük össze a zöldségeket az öntettel, hogy ropogósak maradjanak. Ha a hús ideje letelt, akkor a pulton pihentetjük 10-15 percet, anélkül, hogy a fóliát levennénk róla.
image does not exist

Ha tetszett a Tépett csirkés szendvics sajtos káposztasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept