Szendvics

Kétszuperszendvicsanagyvilágból:club&bocadillo

Két szuper szendvics a nagyvilágból: club & bocadillo

Hozzávalók
Klasszikus Club szendvics 2 személy részére
6 - 8 szelet
bacon szalonna
0.5 db
csirkemell filé
1 ág
friss rozmaring
szerecsendió
só, bors
6 szelet
jó minőségű szendvicskenyér
4 nagy ek
majonéz (szendvicsbe és a ketchupos majonézhez)
jégsaláta
1 db
nagyobb paradicsom
2 nagy ek
ketchup
2 nagy marék
sült krumpli
Bocadillo spanyol tortillával 4-6 személy részére
A spanyolt tortillához
60 dkg
krumpli
6 db
tojás
1 közepes
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
 A szendvicshez
2 db
friss bagett
10 dkg
serrano sonka (vagy más szárított sonka)
2 db
érett paradicsom
25 g
vaj

Elkészítés

Klasszikus Club szendvics:

A baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ráterítünk egy másik sütőpapírt és egy újabb tepsivel lenyomjuk. 180 fokos sütőbe dobjuk és bent is tartjuk 18-20 percig

Közben a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd egy evőkanálnyi olajjal lelocsoljuk és átforgatjuk. Egy forró serpenyőbe öntünk 3 evőkanál olajat és beledobjuk a fűszerezett csirkemellet. Gyorsan aranyszínűre pirítjuk mindkét felét, levesszük a tűzről és mellé dobunk egy friss rozmaringágat és egy jó darab vajat. Az olvadt vajjal meglocsolgatjuk a csirkemellet, majd az egészet serpenyőstül a sütőbe helyezzük a piruló bacon mellé, ahol kb. 10 perc alatt tökéletesre sül. A bacont és a csirkét is kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben előkészítjük a kenyeret a szendvics összeállításához: a kenyerek héját levágjuk és a szeleteket száraz serpenyőben mindkét felükön enyhén megpirítjuk. Személyenként 3 szelettel készülünk, amiből kettőt gazdagon megkenünk majonézzel, majd ezekre a szeletekre pakolunk a vékonyra vágott csirkemellből, a nagyobb darabokra tépkedett jégsalátából, a vékonyra szelt paradicsomból és a ropogós baconből is. A két megpakolt szendvics-rész tetejére jön még egy kis majonéz, végül pedig az összeszerelés: az egyik szendvicsrész tetejére ráültetjük a másikat, amit pedig lefedünk az üresen hagyott pirított kenyérszelettel. Kicsit lenyomkodjuk, átlósan félbe vágjuk és egy-egy hurkapálcával rögzítjük. Fele-fele arányban ketchupot és majonézt keverünk össze és ezzel a szósszal és jó sok sült krumplival tálaljuk a szendvicsünket!

img_7383.jpg

Bocadillo spanyol tortillával

Megsütjük a spanyol tortillát, ami egy krumplis tojáslepény. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és 120-130 fokos olajban addig sütjük (az alacsony hőmérséklet miatt ez inkább fő, mint sül), míg éppen egy kis színt nem kap. A krumplit lecsepegtetjük és félretesszük. Közben egy serpenyőben 3 evőkanál olajon puhára pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Felverjük a tojásokat és jó alaposan sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az elősütött krumplit és a párolt hagymát is. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és kevés olajjal meglocsolt, tapadásmentes serpenyőben öntjük. Alacsony lángon, fedő alatt addig sütjük, míg a lepény teteje is megszilárdul. Ekkor a serpenyőre tányért helyezünk, kiborítjuk a lepényt és a megsült felével felfelé visszahelyezzük a serpenyőbe, hogy a másik fele is készre süljön. Ha kész, félretesszük kihűlni.

Míg a tortilla sül, a paradicsomokat egy reszelő durva oldalán lereszeljük és kevés sóval összekeverjük. Jöhet az összeállítás: hosszában félbe vágjuk a friss bagetteket, megkenjük a lereszelt paradicsommal, ráültetünk egy darabot a tortillából és lefedjük egy vékony szelet serrano sonkával. Nagyon egyszerű szendvics, de isteni finom!

img_7491.jpg
De ha még több szendvics tippre vágytok, csekkoljátok le a spenótos-camembert krémes szendvicset, ami reggelire is tökéletes, vagy a tépett BBQ csirke szendvicset.

www.streetkitchen.hu

Ha vacsira vagy ebédre szendvicset ennél, akkor kezd ezekkel. Nem véletlenül hódították meg az egész világot.

Hozzávalók

1
Klasszikus Club szendvics 2 személy részére
6 - 8 szelet
bacon szalonna
0.5 db
csirkemell filé
1 ág
friss rozmaring
szerecsendió
só, bors
6 szelet
jó minőségű szendvicskenyér
4 nagy ek
majonéz (szendvicsbe és a ketchupos majonézhez)
jégsaláta
1 db
nagyobb paradicsom
2 nagy ek
ketchup
2 nagy marék
sült krumpli
Bocadillo spanyol tortillával 4-6 személy részére
A spanyolt tortillához
60 dkg
krumpli
6 db
tojás
1 közepes
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
 A szendvicshez
2 db
friss bagett
10 dkg
serrano sonka (vagy más szárított sonka)
2 db
érett paradicsom
25 g
vaj

Klasszikus Club szendvics:

A baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ráterítünk egy másik sütőpapírt és egy újabb tepsivel lenyomjuk. 180 fokos sütőbe dobjuk és bent is tartjuk 18-20 percig

Közben a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd egy evőkanálnyi olajjal lelocsoljuk és átforgatjuk. Egy forró serpenyőbe öntünk 3 evőkanál olajat és beledobjuk a fűszerezett csirkemellet. Gyorsan aranyszínűre pirítjuk mindkét felét, levesszük a tűzről és mellé dobunk egy friss rozmaringágat és egy jó darab vajat. Az olvadt vajjal meglocsolgatjuk a csirkemellet, majd az egészet serpenyőstül a sütőbe helyezzük a piruló bacon mellé, ahol kb. 10 perc alatt tökéletesre sül. A bacont és a csirkét is kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben előkészítjük a kenyeret a szendvics összeállításához: a kenyerek héját levágjuk és a szeleteket száraz serpenyőben mindkét felükön enyhén megpirítjuk. Személyenként 3 szelettel készülünk, amiből kettőt gazdagon megkenünk majonézzel, majd ezekre a szeletekre pakolunk a vékonyra vágott csirkemellből, a nagyobb darabokra tépkedett jégsalátából, a vékonyra szelt paradicsomból és a ropogós baconből is. A két megpakolt szendvics-rész tetejére jön még egy kis majonéz, végül pedig az összeszerelés: az egyik szendvicsrész tetejére ráültetjük a másikat, amit pedig lefedünk az üresen hagyott pirított kenyérszelettel. Kicsit lenyomkodjuk, átlósan félbe vágjuk és egy-egy hurkapálcával rögzítjük. Fele-fele arányban ketchupot és majonézt keverünk össze és ezzel a szósszal és jó sok sült krumplival tálaljuk a szendvicsünket!

img_7383.jpg

Bocadillo spanyol tortillával

Megsütjük a spanyol tortillát, ami egy krumplis tojáslepény. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és 120-130 fokos olajban addig sütjük (az alacsony hőmérséklet miatt ez inkább fő, mint sül), míg éppen egy kis színt nem kap. A krumplit lecsepegtetjük és félretesszük. Közben egy serpenyőben 3 evőkanál olajon puhára pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Felverjük a tojásokat és jó alaposan sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az elősütött krumplit és a párolt hagymát is. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és kevés olajjal meglocsolt, tapadásmentes serpenyőben öntjük. Alacsony lángon, fedő alatt addig sütjük, míg a lepény teteje is megszilárdul. Ekkor a serpenyőre tányért helyezünk, kiborítjuk a lepényt és a megsült felével felfelé visszahelyezzük a serpenyőbe, hogy a másik fele is készre süljön. Ha kész, félretesszük kihűlni.

Míg a tortilla sül, a paradicsomokat egy reszelő durva oldalán lereszeljük és kevés sóval összekeverjük. Jöhet az összeállítás: hosszában félbe vágjuk a friss bagetteket, megkenjük a lereszelt paradicsommal, ráültetünk egy darabot a tortillából és lefedjük egy vékony szelet serrano sonkával. Nagyon egyszerű szendvics, de isteni finom!

img_7491.jpg
De ha még több szendvics tippre vágytok, csekkoljátok le a spenótos-camembert krémes szendvicset, ami reggelire is tökéletes, vagy a tépett BBQ csirke szendvicset.

Ha tetszett a Két szuper szendvics a nagyvilágból: club & bocadillo receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept